Part Forana 22/01/2019

Llubí, a punt de contractar una nova escoleta municipal de 55 places

L'Ajuntament ha demanat un crèdit de 400.000 euros per al projecte

M. Barceló
1 min
El projecte d'escoleta  passarà el seu darrer tràmit en un proper plenari.

LlubíEl consistori de Llubí té ja enllestit el projecte d'una nova escola de 0-3 anys en un solar municipal del carrer de la Roca Llisa, amb capacitat per a 55 infants. El proper plenari ha d'aprovar el plec de condicions que ha de regir la licitació d'obres del projecte, que sortirà a concurs per 860.000 euros.

El nou centre tindrà quatre aules. Es finançarà amb fons municipals i del Consell de Mallorca, que ha atorgat una ajuda de 200.000 euros, la mateixa xifra que posarà l'Ajuntament procedent del pressupost, més un crèdit bancari de 400.000 euros. S'espera que l'adjudicació es pugui fer a la baixa respecte del preu de sortida i que finalment no superi els 800.000 euros.

Segons explica la batlessa, Magdalena Perelló, l'Ajuntament disposa d'un fons de reserva de 900.000 euros, fruit dels superàvits d'anys passats, quantitat immobilitzada d'acord amb la Llei d'estabilitat pressupostària (Llei Montoro), que impedeix fer ús dels romanents, mentre el govern central no en modifiqui el redactat.

Concurs obert

Els terrenys de l'escoleta tenen una superfície de mil metres quadrats i per a l'aprovació del projecte es va organitzar un concurs el 2016, a través del Col·legi d'Arquitectes, al qual es presentaren 150 propostes, segons explica la batlessa. Perelló assegura que l'escoleta era un objectiu prioritari de l'actual mandat i que la tramitació ha estat prou lenta.

Actualment, el vell edifici de ca ses Monges compleix la funció d'escoleta municipal, i té 30 places, a l'espera de disposar del nou centre, les obres del qual es podrien iniciar durant la propera primavera, una vegada se n'hagi licitat el projecte i contractada l'execució.

stats