Part Forana 04/03/2021

El Govern insisteix a mantenir la plantilla de Majorica i continuar amb la producció a Manacor

L'empresa està en concurs de creditors des del mes de novembre

1 min
La botiga i museu de Majorica a Palma.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, assegura que el màxim interès del Govern és mantenir els llocs de feina de l'empresa Majorica i que la producció de perles es continuï fent a Manacor. Així ho ha dit aquest dijous durant la seva compareixença a la Comissió de Turisme i Treball per informar de la situació de la companyia.

Majorica està en concurs de creditors des del mes de Novembre. Negueruela ha exposat que l'Executiu no té "informació oficial" sobre les empreses que han optat a la compra de la companyia. Ha especificat que el Govern vol que es mantinguin els llocs de feina i la producció a l'Illa, però que "serà el jutge que decidirà quina serà l'empresa adjudicatària", ha recordat.

El conseller també ha insistit que el Govern té uns recursos "molt limitats" per poder ajudar la companyia. "No és el moment de parlar d'ajudes directes a treballadors en cas d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), ara s'ha de lluitar per mantenir els llocs de feina", ha dit Negueruela.

Majorica ja arrossegava problemes econòmics des d'abans de la pandèmia, però aquesta n'ha agreujat la situació. Actualment hi treballen unes 300 persones, moltes de les quals estan en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a causa del covid-19. Cal recordar, però, que l'empresa també té presència en més de 70 països i habitualment ven en avions, aeroports i creuers.

stats