Societat 28/02/2021

PIMEM demana a Majorica mantenir els llocs de feina i continuar produint a Manacor

Des del mes d'octubre l'empresa es troba en concurs de creditors

ARA BALEARS
1 min
La tenda i museu de Majórica a Palma.

PimemLa Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) demana a Majorica que mantingui el màxim de llocs de feina, continuï fabricant a Mallorca i doni prioritat als inversos mallorquins, segons recull Efe. Des del mes d'octubre la companyia es troba en concurs de creditors per la situació econòmica que està patint.

Actualment unes 300 persones treballen a Majorica, moltes de les quals estan en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a causa de la pandèmia del covid-19. Cal recordar, però, que l'empresa també té presència en més de 70 països i habitualment ven en avions, aeroports i creuers.

El president de PIMEM Manacor, Mateu Català, recorda que al llarg del segle XX les dones de la indústria de la perla foren clau en la recuperació econòmica de la comarca. "Es tracta de l'empresa més mítica i productiva de Manacor, va ser un centre d'acollida laboral per a moltes dones que varen deixar el camp. Antigament es deia que a cada casa hi havia una perlera", afirma.

Per part seva, el president de la patronal, Jordi Mora, ha explicat que aquesta situació és un nou "toc d'atenció a l'economia de les Balears". També ha demanat "més esforços" per ajudar la indústria i evitar perdre més teixit empresarial.

stats