Economia 28/10/2020

Majorica anuncia que entra en un concurs de creditors

Actualment té uns 280 treballadors, molts dels quals estan en ERTO a causa de la pandèmia del covid-19

Ara Balears
1 min
La tenda i museu de Majórica a Palma.

PalmaMajorica, l'empresa dedicada a la producció i comercialització de perles artificials des de final del segle XIX, ha anunciat aquest dimarts que entra en un concurs de creditors, segons ha avançat Última Hora i ha confirmat l'ARA Balears. El concurs es presentarà aquesta mateixa setmana a causa de la situació econòmica que està patint l'empresa.

La pandèmia només ha agreujat els problemes econòmics que l'empresa ja arrossegava abans. Segons el director general de Majorica, Didier Grupposo, arran de la pandèmia les vendes han baixat "un 70%". Cal recordar que l'empresa té presència a més de 70 països i que habitualment també ven a avions, aeroports i creuers.

Actualment Majorica té uns 280 treballadors, molts dels quals estan en ERTO a causa de la pandèmia del covid-19. Segons la direcció de Majorica, el grup d'inversors esmentat pretén continuar el projecte amb les característiques següents: mantenir el 50% de la plantilla i centralitzar l'empresa a Manacor.

El concurs implica la possible aparició d'altres candidats, i serà el jutge concursal qui decideixi quina és la millor opció. La direcció vol "mantenir l'activitat i preparar l'empresa per tornar a ser la marca emblemàtica de joieria i perles que sempre ha estat" i que enguany compleix 130 anys.

stats