Medi Ambient i Sostenibilitat
Part Forana 19/04/2024

Sant Joan patirà talls d’aigua els pròxims mesos per les tasques de millora de la xarxa

Aquests talls succeiran en els pròxims mesos perquè l'Ajuntament executa un projecte de sectorització, canvi de comptadors i de les claus de pas dels habitatges

Josep Maria Sastre (Tot Pla)
2 min
Sant Joan.

Sant JoanL'Ajuntament de Sant Joan ha anunciat que el municipi patirà talls d'aigua els mesos vinents, "alguns no planificats", a causa de la complexitat de les obres de millora de la xarxa de subministrament. De fet, avui, divendres 19 d'abril, es tanca un tram del carrer Revellar amb la cantonada Fra Lluís Jaume i ja s'ha anunciat una aturada del subministrament a tot el poble per dimarts, dia 23, de 06.00 h a 23.00 h.

Aquests talls succeiran en els pròxims mesos perquè l'Ajuntament executa un projecte de sectorització, canvi de comptadors i de les claus de pas dels habitatges. L'Ajuntament santjoaner ha demanat "disculpes per endavant" i en referència als talls informa que "intentarem reduir-los al mínim. Gràcies per la vostra paciència".

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Joan Roig, explica que l'anterior equip de govern tenia un projecte de sectorització i canvi de 1000 comptadors individuals dels habitatges per poder tenir-ho tot digitalitzat. En aquest sentit, explica que "el projecte estava en part adjudicat i segons la subvenció s'havia d'acabar abans de l'estiu, però ens trobàrem que no podíem executar el projecte ni des del punt de vista logístic ni tampoc econòmic i vàrem haver de modificar la planificació".

Informa Roig que el motiu principal que ha duit l'actual equip de govern a fer un canvi en el procés de millora de la xarxa és el fet que moltes de les claus de pas dels habitatges estan calcificades i això fa que sigui "impossible canviar tants comptadors". En aquest sentit, afegeix que "l'única manera de poder-los canviar tots era tallar l'aigua a tot el poble, però no se'n poden canviar tants en dos dies i per aquest motiu descartàrem aquesta opció".

La solució

Per tot plegat, la primera iniciativa que es du a terme i que ja ha començat aquests dies és el projecte de sectorització del poble amb set o vuit trams que tindran un comptador general cadascun. Roig explica que "això ens permetrà dues coses. A efectes pràctics podrem tancar cada sector per dur a terme la instal·lació dels nous comptadors individuals i de les claus de pas calcificades sense que a una altra banda del poble hagin de patir talls. Per altre costat, si a un moment donat hi ha una fuita d'aigua o una avaria, podrem tancar només un sector".

Roig explica que amb aquesta primera part del projecte "esperam poder sectoritzar tres o quatre trams del nucli urbà amb les pertinents claus de pas generals, amb els seus comptadors i claus de pas noves".

L'Ajuntament ja ha anunciat que demanarà subvencions per canviar les canonades d'aigua que estan en més mal estat i que provoquen pèrdues considerables d'aigua. "El fet de tenir-ho tot sectoritzat ens permetrà també saber si una zona o tram del poble perd molta aigua a la xarxa i, d'aquesta manera, prioritzarem quines xarxes de subministrament s'han de canviar primer", conclou.

stats