Comerç
Part Forana 25/04/2024

Tímid seguiment dels bons de comerç del Govern per part del teixit comercial del Pla

Només s'hi han adherit tres establiments d'Algaida, dos de Maria de la Salut, dos de Montuïri, sis de Porreres i cinc de Sineu

Joan Socies
1 min
Imatge de la cooperativa de Porreres

SineuAhir, 24 d'abril, i fins al pròxim 30 de juny el Govern ha posat en marxa una nova campanya de bons de comerç. A totes les Balears s'hi han adherit un total de 1.188 comerços, però entre aquests només 18 són dels 14 municipis del Pla. Però és que, si ho miram per municipi, aquests 18 establiments pertanyen a només cinc dels 14 pobles del Pla.

Segons ha explicat el Govern en la presentació d'aquests bons, "l'objectiu de la campanya Bons Illes Balears és enfortir el comerç al detall de la Comunitat Autònoma, desenvolupat per autònoms, microempreses i petites empreses, i així afavorir tant el teixit comercial com la ciutadania".

En aquesta ocasió, la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia ha destinat 1.375.200 euros a la campanya. Això permet als consumidors gaudir de fins a quatre bons amb un màxim de 60 euros, ja que cada un té un valor de 15 euros. Per utilitzar-los, és necessària una compra de 30 euros. Així mateix, cada comerç adherit disposa de 83 bons per repartir entre les persones que facin compres en els seus establiments.

Com hem assenyalat, del Pla només s'hi han adherit tres establiments d'Algaida, dos de Maria de la Salut, dos de Montuïri, sis de Porreres i cinc de Sineu. Aquest fet també demostra la presència del teixit comercial de cada un dels municipis. Algaida, Porreres i Sineu són els tres municipis del Pla amb un teixit comercial més fort. Aquí podeu consultar el llistat d'establiments adherits.

A la vegada, s'ha d'afegir que per part dels ciutadans el seguiment d'aquests bons és important, ja que alguns establiments, avui, segon dia d'aplicació dels bons, ja els tenen gairebé esgotats.

stats