Comerç local
Societat 24/04/2024

Comença una nova campanya de bons de comerç a les Illes Balears

Enguany s'hi han adherit 1.188 establiments i s'han repartit 91.680 vals de descompte

ARA Balears
1 min
Clients entrant a una botiga de Palma

PalmaAquest dimecres arranca una nova campanya de bons de comerç, que s'allargarà fins al pròxim 30 de juny. A aquesta nova campanya s'hi han adherit 1.188 comerços de totes les Illes i de diversos sectors. Aquesta xifra suposa un increment d'un 5% en comparació amb el nombre d'establiments que es van sumar a la campanya l'any passat.

Segons ha detallat el Govern de les Illes Balears, Mallorca és on s’hi han adherit més establiments (80%), seguida de Menorca (13%), i Eivissa i Formentera (1%). Per municipis, Palma, Manacor, Inca, Ciutadella i Maó són els que han registrat més inscripcions. A aquesta nova campanya, la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia hi ha destinat 1.375.200 euros, que es dividiran en 91.680 bons de descompte. Els consumidors podran gaudir de fins a quatre bons d'un màxim de 60 euros, cada un dels quals té un valor de 15 €, que es podran bescanviar per cada 30 € de compra. És a dir, si el consumidor compra un jersei per 45 €, en pagarà 30; o si fa ús de més d’un bo per la compra d’unes ulleres de 150 €, en pagarà només 90. D’altra banda, cada comerç adherit disposa de 83 bons per repartir entre les persones que facin compres en els seus establiments.

En la presentació dels bons, des del Govern han remarcat que l'objectiu de la campanya Bons Illes Balears és enfortir el comerç al detall de la Comunitat Autònoma, desenvolupat per autònoms, microempreses i petites empreses, i així afavorir tant el teixit comercial com la ciutadania.

stats