Patrimoni
Part Forana 22/04/2024

Portocristo llueix el seu patrimoni marítim

Els assistents han pogut gaudir d'un gran nombre d'activitats

ARA Balears
2 min
La històrica barca del bou "La Balear", una icona cultural protegida pel Consell de Mallorca

PalmaEl cap de setmana del 20 i 21 d'abril, Portocristo s'ha convertit en l'escenari de PORTes OBERTes, un esdeveniment dedicat a posar en valor el patrimoni marítim del Port. L'organització, a càrrec de la Delegació de Turisme de l'Ajuntament de Manacor, ha proporcionat una oportunitat excepcional per als residents i visitants de connectar amb el ric llegat marítim de la zona.

De les 10 h fins a les 19 h de dissabte, els participants varen tenir l'oportunitat d'explorar diverses exposicions i activitats. Entre elles, l'exhibició de la històrica barca del bou La Balear, una icona cultural protegida pel Consell de Mallorca. A més, els visitants pogueren admirar també una variada col·lecció de maquetes d'embarcacions tradicionals, així com una exposició d'eines i embarcacions del reconegut mestre d'aixa Sebastià Vidal Jaume, una exposició d'ormejos de pesca i una mostra fotogràfica titulada Meravelles terrestres i submarines del nostre litoral proporcionada pel Club Perles Manacor, i l'exposició La mar cura ferides, del fotògraf Rafel Sureda.

Els apassionats de la nàutica varen tenir l'oportunitat de contemplar una àmplia selecció d'embarcacions en exhibició, incloent-hi barques de lloguer i d'ocasió. A més, el Centre de Busseig Skualo Portocristo va ofert activitats especials amb descomptes exclusius per als visitants interessats. Per als més petits, el parc lúdic Peixos va proporcionar diversió assegurada, mentre que els aficionats a l'artesania varen poder passejar per un mercadet al passeig del Cap del Toll.

D'altra banda, aquells interessats en qüestions mediambientals s'acostaren a la xerrada taller sobre posidònia i microplàstics a la mar, organitzada per l'Empresa de Serveis Municipals de Manacor (SAM). La primera jornada de PORTes OBERTes va culminar amb l'emoció de la regata de creuers Vela per la ELA, organitzada pel Club Nàutic, seguit d'un horabauxa de festa i solidaritat amb el Tardeo Vela per la ELA, patrocinat per Hospital Parque Llevant.

Diumenge, les activitats varen continuar amb una Rueta Marinera per als infants, a més d'un pintacares especial amb el mateix tema, a càrrec de Tres Potes. Els més petits també varen tenir l'oportunitat de gaudir d'un contacontes musical titulat En Pere i el peixet captiu. Una aventura submarina, presentat per l'Escola de Música Adagio de Cala d'Or i l'Associació Cultural S'Heura de s'Alqueria Blanca. A més, també van de poder descobrir el ric patrimoni subaquàtic local a través d'una xerrada sobre El derelicte de Ses Llumetes.

stats