Part Forana 04/03/2021

El govern espanyol concedeix una subvenció per exhumar una fossa de Sant Llorenç des Cardassar

Encara no se sap quina quantitat rebrà el municipi

ARA BALEARS
1 min
Restes de la fossa de Porreres.

PalmaEl govern espanyol ha concedit una subvenció a les Balears per exhumar la fossa Sa Torre Nova de Sant Llorenç des Cardassar. En total, la Secretaria d'Estat de Memòria Democràtica preveu repartir 750.000 euros entre les comunitats autònomes, però encara no se sap quina serà la quantitat destinada al municipi del Llevant de Mallorca.

Segons recull Efe, la Delegació del govern espanyol explica que amb aquesta subvenció –que forma part de les concedides per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)– es podran fer accions relacionades amb la Memòria Democràtica. L'objectiu és que els ajuntaments puguin investigar, localitzar, exhumar i identificar persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme.

La Secretaria d'Estat de Memòria Democràtica també va concedir un total de 66 subvencions el mes de desembre de l'any passat. Les va destinar a associacions, fundacions i altres entitats privades sense ànim de lucre, com per exemple universitats i agrupacions dedicades a activitats de recuperació de la memòria democràtica i reconeixement de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme, apunta Efe.

Cal recordar que la recerca de represaliats pel franquisme és una de les tasques que, tot i la pandèmia, el Govern de les Balears va tirar endavant durant el 2020. En concret, intervingueren nou localitzacions de vuit municipis de les Illes. L'any va acabar amb l'esbucament dels nínxols del cementeri de Porreres. A mitjan febrer del 2021, l'equip d'Aranzadi hi va iniciar la segona fase d'excavació i fins ara ja s'hi han trobat una vintena de represaliats.

stats