MOBILITZACIÓ CIUTADANA
Part Forana 13/03/2015

El Govern atura les obres de l’alta tensió del port d’Alcúdia

Margalida Bonnín
2 min
Apima i representants de tots els partits de l’Ajuntament d’Alcúdia es reuniren ahir.

AlcúdiaLa Direcció General d’Indústria i Energia ha suspès les obres de la polèmica línia d’alta tensió projectada a l’interior del nucli urbà del port d’Alcúdia. La paralització, que va ser anunciada ahir, durarà un període màxim de tres mesos. Durant aquest temps, es revisarà el projecte en aquest tram i “se n’avaularà la idoneïtat”, indicà el Govern. Així mateix, va informar de la creació d’una comissió tècnica que estudiarà el cas.

A l’Ajuntament d’Alcúdia hi ha unanimitat per reclamar a l’Executiu una modificació del traçat perquè transcorri per la via de circumval·lació. L’Apima del CEIP Norai -per on ha de passar el cablatge- i altres afectats aconseguiren ahir que tots els grups del Consistori (PP, PSOE, El Pi i la regidora Carme Garcia) donin suport a la seva proposta. En una reunió feta al centre educatiu, es va consensuar un text que es durà a aprovació al ple ordinari de dia 27 de març i que posteriorment s’enviarà tant a la Direcció General com a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La instal·lació d’aquesta línia elèctrica que ha d’unir les estacions de Sant Martí i Alcanada ha provocat alarma entre els pares dels alumnes del centre, preocupats per la salut dels seus fills. En una reunió realitzada dimecres passat amb responsables de Red Eléctrica, els progenitors demanaren per què el traçat no es va projectar per la carretera i no van obtenir cap resposta. També sol·licitaren la creació d’una comissió de treball entre Apima, REE i el Consistori per trobar una alternativa al projecte actual.

Encara que la paralització de les obres s’ha anunciat per tres mesos, aquestes es podrien retardar encara més, ja que les intervencions al municipi estan limitades durant la temporada turística. En principi, estava previst que acabassin al final d’aquest mes.

stats