Història
Part Forana 09/09/2022

Fornalutx acull el cinquè homenatge a les collidores d'oliva de la Serra

El Consell de Mallorca ja ha localitzat més de 110 dones d'aquest col·lectiu, guardonat amb la Medalla d'Honor i Gratitud de Mallorca 2021

ARA Balears
1 min
Imatge de l'homenatge que s'ha retut aquest divendres a les Collidores d'oliva a Fornalutx.

PalmaEl cinquè acte d'homenatge a les collidores d'oliva de la serra de Tramuntana s'ha fet aquest divendres a Fornalutx. Hi han participat més de 30 dones i familiars i hi ha assistit la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el batle, Francesc Marroig. Es tracta d'un col·lectiu que va ser guardonat amb la Medalla d'Honor i Gratitud de Mallorca 2021.

Garcías ha apuntat que ja s'han localitzat més de 110 dones que treballaven collint oliva a la Serra: "La xifra que ens plantejàvem en un principi era trobar-ne un centenar però, una vegada començada la campanya de recerca, hem vist que era possible superar-lo. Ara el nostre objectiu és trobar-les totes". De fet, enguany s'han organitzat diferents trobades: la primera va ser a Campanet, la segona a Sóller, la tercera a Puigpunyent i la quarta a Banyalbufar.

El mes de novembre està previst que es facin més actes de reconeixement als municipis de Caimari i Calvià, per la seva contribució al desenvolupament de l'empresa oliera i a la preservació de la Serra. A més, a banda d'atorgar-los el diploma del guardó que han rebut i d'escoltar-ne les històries, el Departament de Territori posarà en marxa un projecte de recollida de testimonis perquè la seva memòria no es perdi. Per part seva, el Consell està realitzant un documental per donar a conèixer la figura de les collidores, ja que són la darrera generació que ho pot explicar en primera persona.

stats