Història
Part Forana 29/08/2022

Banyalbufar ret homenatge a les seves collidores

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament del municipi han reconegut la contribució d'aquest col·lectiu al desenvolupament de l'empresa oliera i a la preservació de la serra de Tramuntana

ARA Balears
1 min
photo1661764292

PalmaEl Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Banyalbufar han retut homenatge aquest dilluns a les collidores de la localitat. Es tracta d'un col·lectiu que va ser guardonat amb la Medalla d’Honor i Gratitud de Mallorca 2021 per la seva contribució al desenvolupament de l'empresa oliera. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha dit que ja s’han localitzat més de 80 dones que treballaven collint oliva a la serra de Tramuntana: “Estam molt satisfets perquè estam molt a prop d’arribar a cent, una xifra que ens plantejàvem de partida quan no havíem iniciat la campanya de recerca”.

Per tant, la recerca per part del Consell de les dones collidores d’oliva de la Serra continua. El mes de setembre està previst que es facin més actes de reconeixement a aquestes dones (Bunyola i Fornalutx) que han contribuït, també, a la preservació de la serra de Tramuntana. El primer acte va ser a Campanet, el segon a Sóller i el tercer a Puigpunyent, mentre que el de Banyalbufar ha estat el quart. Pel que fa al mes de novembre, es faran a Caimari i a Calvià.

Per part seva, Maria Antònia Garcías, la consellera de Territori, ha agraït la col·laboració dels ajuntaments i ha destacat que l'objectiu del Consell "és trobar totes les collidores, ja que són la darrera generació que poden traslladar la seva història, que forma part de la història de la Serra i de Mallorca". A més, Garcías ha explicat que s'està duent a terme un documental per donar a conèixer la figura d'aquest col·lectiu i que es posarà en marxa un projecte de recollida de testimonis perquè la seva memòria no es perdi.

stats