Part Forana 11/03/2021

L'empresa que ha guanyat la subhasta de Majorica és la que en mantindrà menys treballadors

1 min
La fàbrica de Majorica a Manacor-

ManacorL'empresa que ha guanyat la subhasta de Majòrica és la que en mantindrà menys treballadors, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l'ARA Balears. Es tracta de la companyia MajolaPerla, propietat de l'empresari francès Gregorie-Austín Bontoux Halle, que també és un dels majors accionistes de Carrefour. Dels 275 llocs de feina actuals de l'empresa només proposa mantenir-ne 96, però és l'empresa que ofereix més doblers: 9,56 milions d'euros.

Fonts internes de Majorica expliquen que l'administrador concursal va emetre l'informe al jutge aquest dimecres horabaixa. Encara que sigui la proposta que "ofereix més doblers" és la que menys llocs de feina mantindrà i "és una pena", comenten. Després de l'informe, els inversors i el comitè d'empresa podran presentar al·legacions.

Segons Efe, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha insistit durant una roda de premsa en la necessitat de mantenir el major nombre de llocs de feina. Per la seva banda, els dirigents dels sindicats Comissions Obreres (CCOO) i UGT a les Balears, José Luís García i Alejandro Texías, han assegurat que "lluitaran" per salvar-los a tots i perquè la producció de Majorica "quedi a les Balears".

Cal recordar que Majorica va entrar en concurs de creditors el mes de novembre i varen presentar propostes cinc empreses. A part de la de l'inversor francès, també hi havia l'oferta de Mallorca Inversiones (7,6 milions d'euros i 174 llocs de feina), la companyia Jofra Deca volia l'empresa per 7,5 milions i prometia mantenir 121 treballadors. La proposta de l'empresa Inversiones Cas Germans, nom amb el qual es presenta Perlas Orquídea, era de 7,8 milions i volia mantenir 145 llocs de feina, mentre que el Group Marcel Robbez oferia 7,7 milions i prometia conservar 137 treballadors.

stats