Polèmica
Part Forana 18/01/2024

El Consell expedienta l’activitat d’autocaravanes en una parcel·la rústica de Llubí

L'informe fa referència al lloguer d'aquests vehicles, ubicats en uns terrenys de la carretera entre aquest municipi i Sineu

Josep Maria Sastre
2 min
La parcel·la on s'hi allotgen les caravanes i autobusos

LlubíEl Consell de Mallorca ha obert un expedient per l'activitat que es du a terme en una parcel·la ubicada a sòl rústic de Llubí i ara la tramitarà per interposar, si escau, les sancions econòmiques pertinents.

L'informe fa referència al lloguer d'autocaravanes ubicades en uns terrenys de la carretera Ma-3511, que va de Sineu a Llubí, a l'arribada a aquest darrer municipi. L'Ajuntament de Llubí ha obert diversos informes que ha fet arribar a l'Agència de Defensa del Territori (ADT) del Consell de Mallorca, que ha obert l'expedient pertinent, segons expliquen fonts autoritzades del Consell de Mallorca.

El darrer informe remès per l'ajuntament llubiner a aquest organisme autònom dependent del Consell de Mallorca fa referència a la presència d'un autocar en l'esmentat terreny rústic que no passa desapercebut per a les persones que transiten per aquesta carretera. Sembla que aquest vehicle està sent objecte d'una reconversió en autocaravana. Les tasques es fan en sòl rústic, una activitat no permesa.

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha confirmat a aquest digital que s'han remès diferents informes per l'activitat que es du a terme en aquesta parcel·la. A banda d'informar l'Agència de Defensa del Territori (ADT), l'Ajuntament també ha presentat denúncies davant consum.

L'ADT és un organisme autònom del Consell de Mallorca que té com a finalitat "exercir, dins l'àmbit de l'illa de Mallorca, les competències insulars en matèria de protecció de la legalitat urbanística i les competències municipals en aquesta matèria que li cedeixin els ajuntaments, mitjançant els corresponents convenis de delegació".

Aquest expedient arriba poc després que des de l'ARA Balears remarcàssim el creixement en la presència de caravanes a les Illes Balears i la manca d'infraestructures i de normativa i que el Consell de Mallorca anunciàs que facilitaria que hi hagués àrees de servei per a aquests vehicles-habitatge arreu de l'illa.

stats