Societat 11/01/2024

El Consell facilitarà que hi hagi àrees de servei de caravanes a Mallorca

La proposta de Vox s'ha acordat amb l'abstenció dels socialistes i el vot en contra de MÉS

1 min
Molts ajuntaments prohibeixen aparcar caravanes a primera línia de mar

PalmaMallorca actualment disposa d'un únic punt verd per a caravanes, autocaravanes i furgonetes camperitzades al polígon de Son Castelló. Aquest fet, afegit a una normativa obsoleta, la inexistència de càmpings i les reticències d'alguns municipis cap a les concentracions d'aquests vehicles, ha conformat un entorn complicat per al caravanisme a l'illa. Els representants de les associacions del sector fa temps que reclamen millors serveis i àrees on poder atendre les seves necessitats, així ho ha explicat Joan Pere Crespí, de la junta directiva de l'associació Amics de Mallorca, Menorca i Eivissa en Caravana, Camper i Autocaravana (AMMICCA), en la seva intervenció al ple del Consell de Mallorca, en què ha reclamat la necessitat "de cercar un equilibri entre tots", remarcant el fet que es tracta d'un "col·lectiu que genera riquesa als municipis".

I el Consell l'ha escoltat, ja que s'ha aprovat una moció de Vox que insta l'equip de govern insular a coordinar-se amb el Govern autonòmic i la FELIB per proporcionar el suport jurídic administratiu als ajuntaments amb l'objectiu de promoure la correcta implementació d'espais municipals adequats per a l'estacionament i acampada d'aquests vehicles. Cal destacar que a Menorca ja hi ha set àrees de servei per als caravanistes, la majoria en aparcaments públics dels ajuntaments o del Consell.

La moció ha tingut el suport del PP i del Pi, mentre que el PSIB s'ha abstingut i MÉS per Mallorca hi ha votat en contra. Cal tenir en compte que, segons dades de la Direcció General de Trànsit a les Balears, hi ha matriculats més de tres mil vehicles d'aquestes característiques.

stats