RCD Espanyol

L’Espanyol segueix sense saber que s’està jugant la vida

Els blanc-i-blaus cedeixen un altre empat en un partit a Elx en què desaprofiten dos avantatges

2 min
Donald ha marcat l'empat per l'Elx, privant l'Espanyol del triomf

BarcelonaD’entrebanc en entrebanc, l’Espanyol segueix allunyant-se de l’ascens. Als blanc-i-blaus no se'ls va posar gaire bé marcar al segon minut de partit al Martínez Valero, on van acabar cedint un empat (2-2). De fet, van desaprofitar fins a dos avantatges en un partit en què no van demostrar haver après dels errors comesos en les últimes jornades. Especialment al primer temps, l’Espanyol va mostrar una imatge apàtica gens pròpia d’un equip que s’està jugant la vida. De ben poc serveixen els entrebancs dels rivals directes si no es fa la feina quan toca. Un únic triomf en els últims sis partits és un balanç del tot insuficient per a un aspirant a l’ascens en aquest punt de la temporada. 

Puado va marcar al segon minut, però el 0-1 va desinflar l’empenta dels de Manolo González, que no van saber llegir el partit: es van precipitar amb pilotades llargues quan l’Elx no pressionava i van assumir riscos innecessaris jugant en curt quan els il·licitans van començar a mossegar. Sense control de pilota ni agressivitat defensiva, l’Espanyol va cedir la iniciativa a l'Elx, que s’ho va començar a creure fins a trobar l’empat en un xut de Mourad ajustat a la base del pal. Als blanc-i-blaus els va faltar tensió en els duels i saber com atacar, ja fos per fora o per dins. No saber amenaçar amb certa continuïtat implica concedir massa als rivals, un partit més.

El domini dels locals va estar prop de trobar un premi major. L'Elx va posar a prova un Joan García que va evitar, amb el cos, el 2-1 en una centrada enverinada de Josan. El públic del Martínez Valero va reclamar que la pilota havia entrat, però el VAR, després de revisar l'acció, va mantenir la decisió de l'àrbitre de no donar gol. L'Espanyol va sobreviure al primer temps i va acabar equilibrant el partit al segon. Va ser, això sí, més per demèrit dels locals que per insistència dels visitants. L'Elx es va relaxar i ho va pagar amb una centrada d'Omar que Braithwaite, tot sol, va rematar a plaer. El danès, màxim golejador de Segona, ja porta 20 gols aquest curs, l'últim dels quals va servir per donar esperances durant uns minuts. Però l’Espanyol, incapaç de controlar el partit, va acabar cedint el 2-2 en una centrada mal defensada. Els empats no serveixen a un equip que no aprofita els errors dels rivals directes i que acabarà la jornada a la mateixa distància del líder, quatre punts.

  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Elx: Dituro; Carreira, Mario Gaspar (Febas, 75’), Bigas, Tete Morente; Josan, John Donald, Nico Castro (Diego González, 83’), Bermejo (Plano, 57’); Mourad i Nico Fernández (Puigmal, 84’). Entrenador: Sebastián Beccacece.
  • Espanyol: Joan García; Omar, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Aguado (Keidi Bare, 87’), Lozano (Pere Milla, 54’), Gragera; Jofre (Gastón, 66’), Braithwaite i Puado (Víctor Ruiz, 88’). Entrenador: Manolo González.
  • Gols: 0-1 Puado (2’), 1-1 Mourad (12’), 1-2 Braithwaite (71’) i 2-2 Donald (81’).
  • Àrbitre: Álvaro Moreno Aragón (Comitè Madrileny).
  • Targetes grogues: Sergi Gómez (24’), Bigas (32’), Lozano (36’), Donald (62’), Omar (77’) i Gragera (80’).
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Martínez Valero, 21.009 espectadors.
stats