Part Forana 03/05/2022

Binissalem no aprova els pressupostos i el batle se sotmetrà a una qüestió de confiança

Aquests comptes inclouen més de 700.000 euros de factures impagades

ARA Balears
1 min
Víctor Martí, batle de Binissalem

PalmaEl batle de Binissalem, Víctor Martí (Unió per Binissalem), no va aconseguir aprovar els nous pressupostos durant el ple extraordinari d'aquest dilluns. La proposta de la nova partida –que ascendeix a 7.362.934,25 euros– es va rebutjar amb quatre vots en contra del Partit Popular i dos del PSIB-PSOE. Per la seva banda, Més es va abstenir, segons han confirmat fonts de l'oposició a l'ARA Balears. Aquests pressupostos inclouen més de 700.000 euros de factures impagades.

Així, Martí s'haurà de sotmetre a una qüestió de confiança –com ja va fer el 2020– en el ple del pròxim dilluns dia 9 de maig. Aquesta mesura té dues possibilitats. Per una banda, els partits de l'oposició poden fer una moció de censura i accedir al govern; per l'altra, no fer la moció de censura i automàticament els pressupostos quedarien aprovats, com marca la Llei orgànica del règim electoral general.

Cal recordar que Martí està immers en un procés judicial investigat per la Fiscalia, per presumptes irregularitats en contractacions i pagaments des de l'Ajuntament a empreses i persones privades el 2018, el 2019 i el 2020. En concret, les factures extrajudicials pendents de pagament ascendeixen a 729.000 euros, i durant aquests tres anys, ni l'equip de govern ni l'oposició han aconseguit arribar a un acord per pagar-les.

stats