Indis i Moretons de Manacor hauran d'incorporar nines a les seves danses

L'Ajuntament, a proposta de MÉS-Esquerra, aprova un acord que promou la igualtat de gènere

Les danses dels Moretons i els Indis hauran de permetre l'entrada de nines als seus balls rituals. Així ho ha aprovat l'Ajuntament de Manacor, amb l'abstenció del PP. "Formen part del patrimoni de tot el municipi", recorda MÉS-Esquerra en la seva proposta que la igualtat de gènere s'apliqui en tots els estaments educatius i culturals del municipi, després de lamentar que l'Associació Cultural de Sant Domingo, que gestiona els dos grups, "no ha fet la passa d'incorporar les nines als seus balls". En la línia del PP, des d'aquesta entitat s'acusa el grup ecosobiranista "de voler-se penjar una medalla".

Francisca Mas, de MÉS-Esquerra, recordà durant l'exposició de la moció que l'Ajuntament col·labora activament en la difusió del patrimoni immaterial, ja sigui amb l'organització i el patrocini de les festes del Convent i de Crist Rei com amb l'ensenyament de les danses cada any a centenars d'alumnes d'Infantil a través de l'oferta educativa per a escolars.

La regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria Isabel Bauzá, va acusar MÉS-Esquerra de "fer política" amb aquesta qüestió. I Núria Hinojosa, del PSOE, lamentà que la proposta no es faci extensiva a tots els grups de danses populars que hi ha al municipi, posicionament que també defensa El Pi, segons va explicar la batlessa, Catalina Riera. Però Mas recordà que s'insistia en els Indis i els Moretons pel fet que es tracta de grups en edat escolar i que és en aquest punt que cal reforçar la igualtat de gènere.

MÉS-Esquerra va fer una convidada a la resta de grups per tal que proposin que les dones puguin participar i tinguin entrada en tots els col·lectius que donen continuïtat a les danses i resta de  tradicions populars, com pugui ser el ball dels Dimonis, per Sant Antoni.