Inca presenta el Dijous Bo, on s'esperen uns 150 mil visitants

L'Ajuntament anuncia un dispositiu de 200 persones per a la seguretat en vuit quilòmetres de perímetre firal

Ja ha començat el compte enrere per al Dijous Bo, la fira de fires. "Tradició i modernitat es donaran la mà en set dies plens d'activitats, que acaben amb el plat fort, que és el Dijous Bo", ha recordat el batle d'Inca, Virgilio Moreno, en presentar l'ampli programa d'activitats al celler Can Ripoll. I ho ha fet acompanyat per la regidora de Fires i Dijous Bo, Antònia Sabater; el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Peña; el president de l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Inca, Pep Nicolau; la presidenta de l'associació empresarial Activa't Inca, Mar Nicolau; i altres membres del Consistori i representants d'associacions, agrupacions i entitats de la ciutat.

"Fira i festa plegades és el model del Dijous Bo, i enguany veurem tot això al llarg de tots aquests dies de la setmana gran", ha dit Sabater, agafant el primer torn de paraula. Els actes comencen divendres, 11 de novembre, amb una activitat infantil i amb el pregó del Dijous Bo, a càrrec de Josep Maria Ramis, delegat territorial d'El Corte Inglés a Balears (20.45 hores) a l' església de Santa Maria la Major. El cap de setmana començarà amb la novetat de la ruta de tapes de l'associació de veïns de Santa Maria la Major, però també es tornen a celebrar el Festival Vermut i el correfoc nocturn Inc'Fern. A més, hi haurà els tradicionals foguerons, que enguany seran dia 12.

El dia de Santa Maria la Major, copatrona de la ciutat, hi haurà ballada popular i les completes. L'Exposició Filatèlica dóna el sus a la setmana que continua fins al dimecres bo i el tradicional sus a la plaça del Bestiar, i el vespre de música. El Dijous Bo es podrà trobar al llarg dels vuit quilòmetres d'exposició, on s'instal·laran uns 500 mostradors.

Mercat pagès

El mercat pagès, un any més, serà l' eix central del que es coneix com la fira de fires. Durant tota la jornada s'habiliten zones d'aparcament a la ronda de Migjorn i al carrer de Jaume II per donar resposta als milers de visitants. Per altra banda, Serveis Ferroviaris de Mallorca disposarà de freqüències especials, com també ho farà dimecres vespre. "En un dia com aquest, la millor recomanació és que tota la gent vingui amb temps per passar una bona estona i gaudir de totes les propostes que trobaran", ha comentat Moreno. A més, s’ha muntat un dispositiu especial amb més de 200 persones de diferents cossos de seguretat, Protecció Civil, sanitat i seguretat privada, ja que poden passar unes 150.000 persones per la ciutat d'Inca en el seu dia gran.