26/11/2023

Sense novetats: el Mallorca continua sense guanyar

2 min

Amb una sola intervenció, però de gran qualitat, Antoine Griezmann ha desmuntat tot el sistema defensiu del Mallorca al Metropolitano. Tot i les bones prestacions, de molta contenció i desgast físic, els mallorquinistes s’han hagut de rendir a l’evidència i a la superioritat tècnica de l’Atlètic de Madrid, que continua invicte al seu camp. L’entrenador del Mallorca, Javier Aguirre, ha tornat a la fórmula dels cinc defenses, quatre migcampistes i un sol davanter. L’absència, per lesió, de Vedat Muriqi no s’ha notat gaire, llevat dels minuts que ha entrat Larin i que valdria més que hagués quedat a la banqueta. L’internacional canadenc no ha aportat absolutament res al rendiment de l’equip i cada jornada que passa es fa més evident si ha estat una errada greu fitxar-lo.

El Mallorca ha suportat estoicament l’allau de joc dels locals i el domini absolut durant un poc més d’una hora. Els davanters madrilenys han estat ben controlats pels centrals mallorquinistes, però poc contundents amb els extrems, com Samu Lino, que ha fet anar de corcoll el lateral Gio. Tot i això, la primera part ha acabat amb bones sensacions i sense cap moviment notable. A la segona, les coses han canviat: l’Atlètic de Madrid ha dominat encara un poc més i, en una jugada que aparentment no implicava gaire perill, ha aparegut Griezmann. L’internacional francès, que durant més d’una hora havia estat inèdit, ha sorgit en el moment clau i ha marcat un gol de cap excel·lent, fet que ha demostrat que és un dels millors jugadors d’aquesta lliga. Griezmann, sense fer res de l’altre món, ha aparegut gairebé per sorpresa, ha marcat l’únic gol del partit i s’ha reafirmat com a futbolista diferencial. La resposta del Mallorca al gol de l’Atlètic no ha estat dolenta, però li falta qualitat tècnica per acabar jugades com la protagonitzada per Amath. El davanter mallorquinista, que havia sortit de refresc, ha enviat la pilota fora en una acció clara de gol i que podria haver significat l’empat. Aquesta és la diferència: un nom Griezmann i l’altre, Amath. El primer en té una i marca; el segon, també, però l’envia a fora.

Tot i sumar una altra derrota, el Mallorca encara evita entrar en descens. Aguirre haurà d’enviar una panera de Nadal al Celta i al Granada. Cap dels dos equips no han guanyat i això fa que continuïn a la part més baixa de la classificació, juntament amb l’Almeria. Mentre n’hi hagi tres encara pitjors... 

Periodista
stats