14/02/2021

Errades que determinen una victòria o derrota

2 min

Després de cometre moltes errades ofensives, en solen venir de defensives i que són més determinants per al desenllaç final. El Mallorca ha estat desencertat a l’àrea de l’Espanyol, després d’haver remuntat un zero a u gràcies a un gran gol d’Amath. Ell mateix ha tingut la victòria a les botes, però les dues errades que ha comès han fet guanyar el rival, possiblement de manera poc merescuda. Acabi com acabi la jornada, el Mallorca continuarà sent el líder de la classificació. Els jugadors ja ho tenien clar abans de començar el partit i mai no sabrem si haurà estat bo o dolent. L’Espanyol també era conscient que no encapçalaria la classificació, un detall no menor per a un equip dissenyat per ascendir directament a la Primera Divisió, sense passar per les eliminatòries. 

Tot i això, el partit s’ha decantat per als visitants, que, sense fer res de l’altre món, però amb més ofici i gràcies a les nombroses errades dels mallorquinistes, han partit amb els tres punts. Després de l’u a dos, els de Vicente Moreno han sabut manejar millor el joc, i els canvis introduïts per Luis García Plaza no han aportat absolutament res. Ni Mollejo ni Álvaro ni Murilo (un jugador totalment fora de forma) ni Febas no han sabut reconduir una situació prou complicada. 

Tota la setmana s’ha parlat d’estadístiques, de la trajectòria dels dos equips i del factor camp, cosa que no serveix per a res, ja que són els professionals els qui tenen raó, amb la seva feina, l’actitud i la passió que hi aboquen. Tots aquests detalls han estat presents a Son Moix, però la quarta derrota de la temporada no ha deixat bona boca, precisament a l’hora de dinar.

La imaginació dels aficionats per donar suport a l’equip ha estat un detall interessant. La cotxada per acompanyar els jugadors ha resultat un èxit i, després, entre cullerada d’arròs sec o escaldums, han seguit el partit a través de la televisió, amb més nervis dels que hem vist en algun moment, sobre una gespa impecable.

Segurament els jugadors han sentit més pressió del que era recomanable, perquè, si no, no entenem tantes errades, unes accions que gairebé sempre determinen el resultat final. El Mallorca ha estat víctima de la seva poca clarividència a l’àrea de l’Espanyol, però l’equip català se’n torna a Barcelona segurament amb un premi massa gros. Ara el Mallorca hauria de guanyar l’Almeria, diumenge que ve, a les quatre del capvespre. Aquesta vegada sí amb el lideratge en joc.

stats