24/01/2022

Catalunya i les majories refoçades

1 min

Ahir Pilar Llop va dir, en referència a la sentència del 25% en castellà a les escoles catalanes, que “en un estat de dret es respecta la llei, i les sentències s'han de complir". Que fàcil que és ser ministra de Justícia si ens quedem a primer de dret.

Els problemes venen quan passem dels llibres a la vida real, perquè la ministra va aconsellar maternalment l’enutjada part catalana: “I si hi ha alguna cosa que creiem que cal canviar, hem d’anar a les regles del joc democràtic, als tràmits legislatius, per poder-ho canviar amb unes majories fins i tot reforçades si estem parlant d’educació”. No li sembla prou reforçada a la ministra la pràctica unanimitat amb què es va aprovar la immersió a Catalunya? 

I què me'n diu de venir a Catalunya a parlar de majories reforçades per canviar les coses, quan tenim l’Estatut retallat després que el Parlament l’enviés a les Corts amb el 90% dels vots favorables del Parlament i fos esmenat pel TC després de ser aprovat en referèndum? No creu que és un acudit de mal gust?

Al final, la ministra va assegurar que a l’actual govern espanyol “es comprèn, es protegeix i s’és sensible” amb les llengües oficials. Deu ser a causa de tanta sensibilitat que el català és llengua oficial a la Unió Europea i es pot enraonar amb normalitat al Congrés i al Senat. Per no parlar del 75% dels judicis a Catalunya, que es realitzen en català, o la comprensió a la diversitat lingüística que s’inculca a tots els agents dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya. 

stats