BARÇA
Esports 04/03/2014

Susana Monje, tresorera del Barça: "És absolutament fals que algú hagi pogut desviar fons del club"

La tresorera del club blaugrana creu que la imputació del Barça per frau fiscal per la forma en què s'ha dut a terme el fitxatge de Neymar quedarà "en no-res"

Efe
2 min

MadridLa tresorera del Barcelona, Susana Monje, ha afirmat aquest dimarts que la imputació de l'entitat catalana per frau fiscal per la forma en què s'ha dut a terme el fitxatge del brasiler Neymar quedarà "en no-res" perquè és "absolutament fals que algú hagi pogut desviar o distreure fons del club".

"Crec que aquest tema quedarà en molt poca cosa, en absolutament res", ha apuntat Monje, en declaracions a EFE, sobre la imputació de l'entitat catalana per un possible delicte fiscal en la incorporació del davanter Neymar, procedent del Santos brasiler.

"És absolutament fals que ningú hagi pogut desviar o distreure cap fons amb destinació a una altra cosa que no sigui facilitar el fitxatge del jugador en unes condicions inferiors a les condicions del mercat", ha afegit.

La primera dona que ocupa el càrrec de tresorera en la història del Barça ha recordat que "encara no s'ha imputat a Sandro Rosell", expresident del club, i ha afirmat: "Hem fet una grandíssima gestió econòmica en el fitxatge de Neymar".

Monje ha mostrat la seva sorpresa perquè el procés respongui a una iniciativa del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz i del fiscal quan "normalment" és una investigació de l'Agència Tributària la que dóna compte d'un possible delicte fiscal. "En aquest cas és tot al revés", ha denunciat.

"Nosaltres hem actuat d'absoluta bona fe", ha assegurat. "El que hem fet és realitzar uns pagaments per aconseguir els drets federatius d'un jugador i el que ens està transmetent el fiscal en aquest cas és que hi pot haver una diferència d'interpretació en la consideració del que s'ha pagat per aquest traspàs", ha explicat.

En tot cas, per Susana Monje ha una "divergència interpretativa" que s'hauria de resoldre "a la seu de l'Agència Tributària" i no mitjançant un procediment judicial.

"Pensem que hem actuat amb tota bona fe, amb transparència i sense cap tipus d'intenció d'ocultar absolutament res", ha afegit. Preguntada pel pagament de 13,5 milions d'euros realitzat en una declaració complementària, Monje ha indicat que respon a una "estratègia de defensa" recomanada pels advocats del club.

"Dins d'aquesta estratègia de defensa figura fer una declaració complementària per si al final de tot aquest procés la Hisenda Pública tingués una interpretació diferent de la que nosaltres estem tenint. Això mitigaria unes possibles conseqüències pel que fa a sancions", ha abundat.

Malgrat haver efectuat aquest pagament, el club català no assumeix el possible frau tributari del qual van alertar Ruz i el fiscal José Perals. "Hem fet les coses bé", ha conclòs Monje.

stats