Esports 28/03/2022

El Govern entrega les distincions Cornelius Atticus 2021 a Maria Castañer i a Felipe Bellini

ARA Balears
2 min
Francina Armengol entrega la distinció esportiva  Cornelius Atticus 2021  a Felipe Bellini

PalmaMaria Castañer i a Felipe Bellini han rebut aquest dilluns les distincions esportives Cornelius Atticus 2021 que atorga el Govern de les Illes Balears en reconeixement a la seva carrera i el paper que han jugat en la història i el desenvolupament de l'esport balear.

Segons ha detallat l'Executiu, a través d'un comunicat, aquesta 27a edició dels premis reconeix la trajectòria de Castañer, la qual ha estat impulsora de la natació adaptada, i de Bellini, qui va ser un precursor i impulsor de la pràctica del surf de vela a les Illes Balears. Per al Govern balear, el nom i la figura de Maria Castañer és sinònim d'una intensa trajectòria dedicada a la natació adaptada i a la plena integració social de les persones amb diversitat funcional. Entre moltes altres coses, el Govern ha destacat que Casteñer ha estat una decisiva lluitadora en l'eliminació de barreres arquitectòniques, amb la instal·lació de cadires elevadores en les instal·lacions esportives, sobretot a les piscines, arreu de la Comunitat Autònoma.

Per altra banda, en el comunicat l'Executiu ha destacat la trajectòria de Felipe Bellini en el món de la vela, tant en la Comunitat Autònoma com internacionalment. El govern ha destacat que va ser un dels pioners del windsurf a les Illes Balears, essent dels primers practicants, distribuïdors i organitzadors d'esdeveniments en aquest àmbit.

La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia els mèrits de les persones físiques que, en l'àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l'esport. Entre els requisits, els candidats han d'haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tingut una altra funció directament implicada en la promoció de l'esport. A més, llevat d'excepcions, han d'haver dedicat un temps superior als vint-i-cinc anys al desenvolupament esportiu dins l'àmbit balear o des de l'esport balear i han d'haver contribuït a l'evolució esportiva de la comunitat autònoma.

Cal recordar que el premi Cornelius Atticus s'atorga des de l'any 1996 i que des del 2017 també s'estableix una distinció femenina. Du aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d'un atleta del pancraci (una disciplina de lluita cos a cos) del segle iii, del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pol·lèntia (Alcúdia, Mallorca) l'any 1933. En l'acte institucional, s'ha lliurat un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.

stats