Esports 17/02/2022

Maria Castañer i Felipe Bellini, les propostes per rebre la distinció esportiva Cornelius Atticus 2021

ARA Balears
2 min
Maria Castañer

PalmaEl Govern balear ha seleccionat ja les seves propostes per rebre la distinció esportiva Cornelius Atticus 2021. Segons ha informat l'Executiu, a través d'un comunicat, Maria Castañer és la candidata femenina i Felipe Bellini és el candidat masculí. Un cop anunciats els elegits, la Conselleria d’Afers Socials i Esports proposarà al Consell de Govern que ratifiqui els dos candidats proposats pel jurat del guardó Cornelis Atticus 2021 i siguin així guardonats enguany amb la màxima distinció que atorga la Comunitat Autònoma en el món de l'esport en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits (esportista, tècnic, promotor o dirigent).

En el comunicat, el Govern ha definit la candidata femenina, Maria Castañer com a sinònim d’una intensa trajectòria dedicada a la natació adaptada i a la plena integració social de les persones amb diversitat funcional. A més, han recordat que des del 1987, impulsà programes i projectes esportius específics en l’àmbit de la teràpia de persones amb discapacitat i posteriorment es va dedicar a la natació competitiva, gesta determinant per als èxits dels esportistes paralímpics de les Illes Balears. Per a l'Executiu illenc, Castañer ha estat una decisiva lluitadora en l’eliminació de barreres arquitectòniques, amb la instal·lació de cadires elevadores en les instal·lacions esportives, sobretot a les piscines, arreu de la Comunitat Autònoma.

Pel que fa a Bellini, el Govern ha destacat tota la seva trajectòria dedicada al món de la vela, tant en la Comunitat Autònoma com internacionalment. A més, han recordat que va ser un dels pioners del windsurf a les Illes Balears, essent dels primers practicants, distribuïdors i organitzadors d’esdeveniments en aquest àmbit. Fundador del primer Club Nàutic del Port de Pollença, el 1959, ha participat en més de 120 regates. Va ser vicepresident de la Federació Balear de Vela i com a jutge internacional de regates, entre el 1990 i el 2006, va participar en els jocs olímpics de Barcelona, el 1992, en representació d’Espanya. A més, va ser membre i president d’IBSA i membre del comitè del màxim organisme de vela, ISAF, entre el 2000 i el 2004. Ha participat i organitzat campionats mundials i continentals de windsurf i ha fet de jutge de regates per 23 països.

La distinció Cornelius Atticus reconeix i premia els mèrits de les persones físiques que, en l’àmbit de les Illes Balears, han dedicat la seva vida a l’esport. Entre els requisits els candidats han d’haver estat esportistes, dirigents, tècnics o haver tingut una altra funció directament implicada en la promoció de l’esport. A més, llevat d’excepcions, han d’haver dedicat un temps superior als 25 anys al desenvolupament esportiu dins l’àmbit balear o des de l’esport balear contribuint a l’evolució esportiva de la Comunitat Autònoma.

El Govern també ha recordat que el premi Cornelius Atticus s’atorga des de l’any 1996 i des del 2017 també s’estableix una distinció femenina. Du aquest nom perquè és el del primer esportista que es coneix a les Illes Balears. Es tracta d’un pancracista (una disciplina de lluita cos a cos) del segle III del qual es va trobar la làpida amb un poema laudatori inscrit, durant les excavacions a la ciutat romana de Pol·lèntia (Alcúdia, Mallorca) l’any 1933. En l’acte institucional, es fa entrega d’un diploma acreditatiu, una reproducció de la làpida i un pin de plata amb la mateixa reproducció.

stats