Economia 18/08/2020

El turisme balear caurà un 80% a causa de la pandèmia

Segons els darrers càlculs d'Exceltur, el sector turístic de l'Arxipèlag perdrà més de 12.700 milions d'euros

Ara Balears
2 min
L'any 2019, 83 milions de turistes van viatjar a l'Estat.

PalmaLa crisi del coronavirus deixa al sector turístic de les Illes prop de la fallida. Segons els darrers càlculs d'Exceltur, durant el 2020 el turisme de l'Arxipèlag perdrà més de 12.700 milions d'euros, un 80,5% menys el que es registrà durant el 2019, i serà la comunitat de l'Estat que registrarà un major descens i una major caiguda dels ingressos turístics.

Exceltur s'ha vist obligat a refer les previsions turístiques després de les restriccions imposades per alguns països com Alemanya i el Regne Unit –principals mercats turístics de les Illes Balears– i la inclusió d'Espanya en el llistat de zones de risc per coronavirus. Les primeres dades publicades per Exceltur, el passat 31 de març, preveien que el sector turístic de les Illes Balears podria perdre més de 6.000 milions d'euros, però les noves restriccions, i la pèrdua dels dos grans mercats turístics, han provocat que, en poc més de quatre mesos, la xifra de pèrdues previstes s'hagi duplicat.

En el conjunt de l'Estat, Exceltur preveu pèrdues de 98.753 milions d'euros, un descens del 64,7% en relació amb les dades recollides durant el 2019. Les comunitats més afectades per la caiguda del mercat turístic, juntament amb les Illes Balears, són Catalunya (-19.915 milions), Madrid (-12.685) i el País Valencià (-11.397).

Segons Exceltur, aquestes xifres posen de manifest que el sector turístic és el més afectat per la crisi sanitària i reclamen "mesures urgents", i han demanat al govern espanyol que "doni suport" al sector turístic per evitar la fallida. A través d'un comunicat, Exceltur ha reclamat que les mesures econòmiques per al sector turístic s'allarguin fins la Setmana Santa i es preparin mesures per, un cop millori la crisi del coronavirus "reactivar el sector turístic".

stats