Economia 07/07/2022

La patronal turística uneix forces per controlar el turisme d'excessos a Magaluf

Els empresaris defensen que la normativa vigent és suficient, però s'ha d'aplicar rigorosament

ARA Balears
2 min
Imatge de Punta Ballena una nit d'estiu.

PalmaLa Taula de Treball Empresarial Palmanova-Magaluf ha presentat les "necessitats urgents de millora" de la zona de Punta Balena al Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; el secretari general de la Delegació del Govern a les Illes Balears, Ramón Morey, i el conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra. De la patronal, han assistit a la reunió ABONE (Associació Balear d'Oci i Entreteniment), Afedeco (Federació d'Empresaris de Comerç de Balears), Restauració CAEB i l'Associació d'Hotelers de Palmanova-Magaluf.

Durant la trobada, han acordat reforçar la col·laboració publicoprivada per erradicar el turisme d'excessos. Entre altres coses, empresaris i representants públics volen treballar per implementar el Decret llei contra el turisme d'excessos, aprovat el 2020, ja que consideren que la pandèmia n'ha agreujat la posada en marxa.

En aquest sentit, la patronal vol unir forces per "autoregular-se" i denunciar les "empreses que no compleixin". El decret contra excessos i les ordenances municipals vigents "són suficients, però s'han d'aplicar amb màxim rigor", asseguren els representants de les patronals. Així mateix, els empresaris sol·liciten "el suport i inversió pública" per afrontar els problemes quotidians de neteja, robatoris, delinqüència, conductes incíviques... a través de més efectius

policials, inspeccions i promoció de la zona com a "destinació turística excel·lent".

Traspàs de competències

El Consell de Mallorca va cedir el passat mes de juny les competències de sancions sobre el turisme d'excessos a l'Ajuntament de Calvià. Aquesta mesura està prevista en el decret llei 1/2020 sobre turisme d'excessos amb la intenció d'optimitzar els recursos a l'hora d'actuar.

El consistori podrà actuar en la zona de Punta Balena, a Magaluf, ja que és on més activitat i aglomeració turística hi ha. Concretament, tenen la gestió directa per regular, obrir i resoldre expedients sancionadors per incompliments de la normativa.

stats