Economia 02/03/2022

El PP acusa el Govern de coaccionar i amenaçar el sector turístic per mostrar consens amb la nova llei

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, ha sortit al pas de les crítiques dient que "dins qualsevol negociació hi ha discussió"

2 min
El diputat popular al Parlament, Sebastià Sagreras.

La croada del Partit Popular per demostrar la manca de consens en la llei turística de Negueruela no cessa. Els diputats del PP José Javier Bonet, Sebastià Sagreras i Salomé Cabrera han acusat el Govern d'amenaçar i coaccionar el sector turístic perquè accepti el decret llei, la qual cosa Negueruela ha rebutjat completament.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha sortit al pas de les crítiques dient que "en tota negociació hi ha discussió i disparitat d'opinions; si no, no seria una mesa de diàleg". Tot seguit, el conseller ha insistit en el mateix punt, dient que "és normal que no sàpiguen com funciona, quan en les tres lleis turístiques que van aprovar, ho van fer sense parlar amb ningú".

Pel mateix camí ha anat la diputada Salomé Cabrera, que ha titllat el decret llei de "trampa i engany" i d'"espectacle esperpèntic i preocupant". A més, ha preguntat a Negueruela "què hi passa, al seu despatx?".

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Davant això, el conseller s'hi ha tornat enèrgicament. "Si se sorprèn que hi hagi acords i moltes reunions és perquè no ho ha fet mai, no van trepitjar cap despatx de cap conselleria, mai van pactar amb ningú".

Així i tot, Negueruela ha continuat explicant que basta veure la situació al carrer: "No hi ha crispació social, al contrari que amb vostès, que hi va haver protestes massives, ERO i conflictivitat, i això passava quan no es parlava amb ningú". El silenci al banc de l'oposició s'ha fet patent, i finalment Iago ha tornat a incidir dient que "això és el diàleg social, tots guanyam i tots cedim, no ens vinguin a donar lliçons".

Ara bé, el diputat popular Sebastià Sagreras ha alertat el conseller d'estar perdent una oportunitat única, no només en el sector turístic, sinó en els altres sectors que se'n podrien beneficiar com l'agrari. Alhora, també ha criticat "les poques línies de circularitat" que hi ha a la llei, segons ell, enfocada al bloqueig de places, a la qual cosa Negueruela ha dit que, en canvi, "l'únic que van fer vostès va ser promocionar el creixement a cop de ciment".

stats