Economia 01/03/2022

Habtur denuncia que la llei turística afectarà també sectors no turístics

Recorden que els establiments turístics donen feina a molts treballadors externs

ARA Balears
1 min
Una de les 33 habitacions que tendrà l'hotel.

PalmaHabtur ha denunciat que la nova llei turística de les Illes Balears perjudicarà l'economia de la Comunitat Autònoma completament i afectarà molts altres sectors relacionats directament o indirectament amb el turisme. A través d'una nota de premsa, han recordat que els establiments turístics illencs destinaven cada any més de 80 milions d'euros en una àmplia diversitat de sectors relacionats amb el manteniment dels establiments turístics.

La patronal del lloguer turístic ha argumentat que la pèrdua d'aquesta inversió per la congelació de places recaurà pràcticament en petites i mitjanes empreses. Segons han destacat en el comunicat, els propietaris fan millores anualment i això suposa una injecció important en l'economia insular, però amb els canvis que suposarà la nova normativa no ho podran fer.

Des d'Habtur han recordat que el lloguer turístic no només beneficia comerços i restaurants, sinó també un ampli ventall d'empreses, com electricistes, lampistes, constructors, pintors, fusters, ferrers, jardiners i empreses de producte local, entre d'altres.

stats