Economia 11/02/2022

La llei turística s’aprova avui per decret

La nova normativa tractarà mesures territorials que afecten totes les illes de l’Arxipèlag

2 min
Caló des Moro.

PalmaEl Consell de Govern extraordinari d’aquest divendres aprovarà per decret llei l’esperada llei turística qüestionant la massificació. Després de setmanes d’especulacions i una intensa negociació entre els socis de Govern, finalment la regulació del sector turístic anirà més enllà de les millores de les condicions per evitar els riscos laborals i apostar per l’economia circular.

De fet, tal com ha pogut saber l'ARA Balears, tractarà mesures territorials que afecten totes les Illes. La incògnita és si s'aprofundirà en la regulació de la borsa de places, tant pel que fa a les hoteleres com les del lloguer turístic. Segons afirmen fonts coneixedores del redactat a aquest mitjà, serà una reforma més ambiciosa del que es plantejava inicialment, que s'acosta a una reforma integral de la llei.

Inicialment, val a dir que l'Executiu de Francina Armengol havia convocat aquest Consell de Govern extraordinari per aprovar la supressió del passaport covid. Però, malgrat aquest primer fi, s'aprofita la convocatòria per aprovar la normativa, que es farà en forma de decret llei.

Com s'explicava, serà una llei que tocarà temes territorials. De fet, a la sessió de control d'aquest dimarts MÉS per Menorca va demanar a la presidenta del Govern si s'actuaria damunt les places turístiques per atacar la massificació i la presidenta va esquivar la pregunta sense donar-hi una resposta concreta.

La llei es va donar a conèixer el dia de Sant Antoni a Madrid, a portes de Fitur, s'ha consensuat amb els agents socials i s'ha anat retardant per les negociacions amb els socis de Govern. La intenció de la Conselleria és, com han anat dient, negociar-la després amb els grups parlamentaris. Tot això fa pensar que aquest decret es tramitarà com a projecte de llei al Parlament de les Illes.

stats