Política 08/02/2022

Armengol evita aclarir si la nova llei turística regularà la massificació

Castells ha lligat el turisme de masses a la pèrdua de poder adquisitu dels balears, un discurs que la presidenta ha qualificat de "molt perillós"

Miquel Crespí
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en la seva intervenció avui al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha evitat aclarir si la nova llei turística inclourà la regulació de la massificació, un fet que "els balears pensam que és la causa de molts dels problemes, com també la dependènca turística", segons ha afirmat el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells.

"Com més turistes rebem, més treballadors de fora han de venir i més puja l'habitatge, així que els treballadors i els balears som més pobres; s'han de posar límits al creixement turístic", ha declarat Castells, en un discurs que Armengol ha desmentit dient que el problema de l'habitatge ve de la compra de segones residències, i ha qualificat les paraules del portaveu de Més per Menorca de "molt perilloses, recoman que les revisi".

El Pi reclama més informació sobre la llei

El portaveu d'El Pi, Josep Melià, així com han fet altres grups de l'oposició, ha reclamat més informació sobre la nova regulació del major sector de les Balears i ha criticat la "manca de transparència" del Govern. "No representam els ciutadans i no mereixem un respecte per tenir una mínima informació sobre la llei?", s'ha demanat Melià en una pregunta dirigida a la presidenta Armengol. La líder de l'Executiu s'ha limitat a aclarir que el Govern "primer parla amb qui ha de parlar, els agents socials, i després pertocarà als grups parlamentaris".

stats