Política 02/02/2022

Més per Menorca només negociarà la llei turística si es limiten les places

També insten els hotelers a garantir un habitatge a treballadors de l'hostaleria

Iván Martín
1 min
Josep Castells és un dels diputats de Més per Menorca al Parlament.

MAÓLa formació política Més per Menorca ha assegurat aquest dimecres que només negociarà la llei turística si es limiten les places i demana al Govern balear un debat "seriós i rigorós" sobre aquest tema.

Els sobiranistes han fet públic un comunicat en el qual expressen "perplexitat" per les informacions que s'han publicat les darreres setmanes relacionades amb la llei turística. A més, es pregunten els motius que van dur el Govern a presentar el contingut de la normativa a Fitur quan la volia mantenir en secret.

Per aquest motiu, Més per Menorca ha presentat un total de quatre prioritats per la tramitació de la nova llei, entre les quals es troba la limitació de places turístiques, i condicionen la negociació de la llei al compromís del Govern a establir un sostre de places. D'altra banda, recorden que la política de modernització de la planta hotelera hauria d'anar vinculada a mesures d'estalvi energètic i d'aigua, rebutjant el decret de 2020 del Govern que facilitava als hotelers ampliar la superfície un 15%.

Una altra prioritat és que els hotelers garanteixin una solució al problema d'accés a l'habitatge que pateixen els treballadors del sector hostaler. Finalment, la formació menorquinista demana respecte a les competències en ordenació turística dels consells insulars.

stats