Societat 10/02/2022

El certificat covid ja no serà necessari a partir de dissabte a les Illes

El Govern balear ho ha pactat aquest dijous matí amb els agents socials i la Felib

ARA Balears
2 min
Una persona ensenyant el passaport covid amb el mòbil.

PalmaEl Govern balear s'ha reunit aquest dijous amb els agents socials per pactar l'eliminació del passaport covid per accedir a qualsevol activitat a partir d'aquest dissabte 12 de febrer. Ni a esdeveniments esportius, de l'oci nocturn o a qualsevol activitat econòmica, el certificat ja no serà necessari. Així i tot, el passaport es mantindrà per als professionals sanitaris i sociosanitaris, que encara n'hauran de fer ús.

S'ha de recordar que l'Executiu té el permís judicial per mantenir l'obligatorietat del certificat covid-19 fins dia 28 de febrer. Però, així i tot, la setmana passada durant una roda de premsa posterior al Consell de Govern, el portaveu, Iago Negueruela, ja va insinuar que aquesta "és una data límit, no vol dir que s'hagi d'esgotar".

Alhora, també s'ha confirmat un canvi dels nivells d'alerta a les diferents illes de l'Arxipèlag. Mallorca i Menorca estaran al nivell 3 i les Pitiüses al nivell 4. Un canvi que ve reforçat perquè, segons ha explicat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, tots els indicadors han baixat aproximadament un 40% els darrers 14 dies. Són unes decisions que venen acompanyades del fet que ja no és necessari l'ús de la mascareta en exteriors.

Francina Armengol i Patricia Gómez reunides telemàticamente amb representants institucionals de les Illes Balears.

La incidència acumulada és un altre marcador que ha baixat substancialment des de fa 15 dies. Llavors, es varen registrar 2.815 casos per 100.000 habitants, mentre que ahir varen ser 1.661. Aquestes xifres, segons ha explicat Patrícia Gómez, col·loquen les Illes com la dotzena comunitat autònoma en l'àmbit d'incidència acumulada.

Retornant al passaport covid, es va remarcar que es podria retirar en funció de l'evolució de la pandèmia i de l'assessorament dels experts sanitaris. Així, durant la reunió que es durà a terme aquest matí, el Govern, els consells i els agents socials decidiran si es treu l'exigència del document o si es manté en alguns àmbits.

stats