Economia 24/09/2021

El Govern assegura més connectivitat aèria amb la Península fins al desembre per allargar la temporada

Es tracta d'una campanya de comàrqueting valorada en 2,9 milions d'euros

2 min
El conseller de Model Econòmic, Treball i Turisme, Iago Negueruela, explicant les propostes per allargar la temporada.

PalmaEl Govern de les Illes continua amb la idea fixa d'allargar la temporada turística. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presentat avui la proposta a la que era una de les grans preocupacions del sector turístic balear, una campanya de connectivitat aèria entre totes les illes i la Península. Estarà valorada en 2,9 milions d'euros, 1,45 dels quals els posarà el Govern a través de l'Agència d'Estratègia Turística de les Balears (AETIB), i l'altra part les mateixes companyies aèries a través de promoció turística.

La campanya durarà des de la pròxima setmana de setembre fins a la finalització de novembre. El conveni s'ha firmat amb l'UTE conformada per Vueling, Iberia i Iberia Express i significarà un total de 47 rutes entre les Balears i la Península. El requisit que tenien per optar-hi era que havien d'operar amb els tres aeroports de les Illes. A més, tot i que el pacte arriba al 30 de novembre, Vueling ha anunciat que mantindrà les operacions tot el desembre.

A part d'aquest conveni, l'Executiu també llançarà de manera immediata una campanya de promoció publicitària turística per incentivar la demanda estatal. Aquesta campanya, coordinada amb els consells insulars, estarà valorada en 153.000 euros. En concret, segons ha explicat el conseller Negueruela, estarà dirigida als principals mercats estatals, que són: Catalunya, la Comunitat de Madrid, el País Valencià, Aragó, Andalusia, Galícia i el País Basc.

Negueruela també ha fet algunes valoracions sobre la temporada. Ha destacat que malgrat que ha estat un any de reserves "last minute", "ha anat funcionant" durant la temporada. Per això, ha insistit que aquesta tendència s'ha de mantenir per assegurar la connectivitat aèria. Finalment ha expressat voluntat perquè hi hagi una resolució satisfactòria per part de la Mesa de Diàleg Social per la situació dels ERTO i la prestació extraordinària.

stats