Economia 14/06/2021

El Govern rep 711 sol·licituds en tres hores per accedir a les ajudes covid de l'Estat

Hi ha un termini de 14 dies per fer les peticions i presentar la documentació

2 min
Treballadores d'un comerç de Palma

PalmaEl Govern ha rebut entre les 9 h i les 11 h un total de 711 sol·licituds d'empreses i autònoms per rebre alguna de les ajudes directes de l'Estat per fer front a la crisi causada pel coronavirus, que per a les Balears sumen 855 milions d'euros. El termini per demanar els ajuts i presentar la documentació adient acabarà el 28 de juny. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha destacat que el procediment s'ha iniciat "sense incidències" i que és important "tenir la documentació ben preparada" perquè "totes les empreses que compleixin els requisits rebran ajudes". "És una xifra molt alta. Si continuàssim a aquest ritme, les sol·licituds s'esgotaran abans de 14 dies. El sistema informàtic està funcionant", ha remarcat després de la reunió de Consell de Govern, a més de recordar que l'Executiu té previst iniciar els pagaments "la segona quinzena de juliol". "Som de les comunitats autònomes que pagarem més aviat. N'hi ha d'altres amb terminis més amplis i que encara estan definint el sistema", ha afegit. Negueruela també ha comentat que el pagament als autònoms serà el prioritari i que aquest col·lectiu "serà dels primers a cobrar de tot Espanya".

Sobre si els 855 milions bastaran a les empreses per pal·liar els efectes de la crisi econòmica generada per la pandèmia, Negueruela ha tornat a destacar que les Balears són la comunitat que més ajudes rep si es té en compte el criteri de la població. "Qui presenti la sol·licitud el darrer tindrà el mateix dret que qui ho faci el primer", ha dit.

Les empreses i els autònoms de les Illes poden sol·licitar les ajudes estatals des d'aquest dilluns. Aquest fons de 855 milions es destinarà a fer front als deutes que es varen generar entre l'1 de març del 2020 i el 31 de maig de 2021. Els autònoms cobraran ajuts de fins a 3.000 euros, mentre que per a les empreses seran d'entre 4.000 i 500.000 euros. Les estimacions de l'Executiu és que aquests doblers arribin a 30.000 autònoms i empreses –200.000 llocs de feina–.

stats