Economia 28/05/2021

PIMEM denuncia el repartiment del Govern de les ajudes estatals i el titlla "d'injust"

La patronal demana que la distribució es faci mitjançant una fórmula nominal i no percentual

ARA Balears
1 min
El president de PIMEM, Jordi Mora, durant la roda de premsa.

PalmaInjust i desproporcionat. Així ha qualificat PIMEM el repartiment que farà el Govern balear dels 855 milions d'euros d'ajudes estatals que arribaran a les Illes. En un comunicat, la federació explica que l'executiu ha optat per una fórmula percentual que provoca que els recursos econòmics siguin "clarament favorables a les grans empreses", un fet que, segons PIMEM, provoca greus perjudicis a les pimes i microempreses.

Per evitar això, des de la patronal han demanat que el repartiment es faci mitjançant una fórmula nominal, ja que d'aquesta manera "el petit teixit industrial balear pot veure com obtenen els recursos econòmics justos i necessaris".

Així ho ha dit el president de la patronal, Jordi Mora, que ha remarcat que "que si bé és cert que està previst que les ajudes arribin a totes les empreses, les majors ajudes arriben primer a les grans empreses discriminant pime i autònoms perquè s'empra una distribució percentual i no nominal". La patronal ha recordat que les ajudes nominals sempre han estat "la manera natural de poder distribuir els recursos".

Durant la seva intervenció, Mora ha assenyalat que l'executiu té pensat arribar a unes 30.000 empreses i ha posat l'exemple del sector de la restauració per explicar la insuficiència de les ajudes mitjançant el sistema percentual. Segons Mora “la restauració ha caigut entre un 70% i un 80% en la seva facturació durant el 2020 i el seu topall estaria entre els 50 i 150 mil euros”. Seguint el model previst per l'executiu, el president de la patronal assegura que “mentre hi haurà grans empreses que rebran 500 mil euros i pime, com el cas de la restauració, que només rebrà 10 o 20 mil euros, molt lluny de la seva espectacular caiguda de facturació”.

stats