Política 23/03/2021

El Govern donarà més de la meitat de les ajudes estatals a pime i autònoms

MÉS per Mallorca reclama que el repartiment no es faci segons els criteris de la llei espanyola de subvencions

2 min
Carrer de Palma amb els comerços tancats

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest dimarts en el ple del Parlament que la majoria dels gairebé 1.000 milions d'euros d'ajudes directes de l'Estat per als sectors afectats per la pandèmia seran per a pime i autònoms. "El decret [de l'Estat] ja planteja que les empreses de menys de 10 treballadors rebran el doble, i puc dir que ampliarem aquesta mesura", ha assegurat. Armengol ha respost una pregunta del portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, qui també ha reclamat agilitat a l'hora de repartir les ajudes. "Aquests recursos són un repte de gestió per part del Govern i queda poc més d'un mes perquè ens facin la transferència", ha comentat la cap de l'Executiu, a més d'explicar que l'Agència Tributària ja reuneix la informació relativa a la facturació de les empreses. "Mentrestant, explicam als sectors socials, polítics i econòmics les ajudes i la Conselleria de Model Econòmic dissenya la convocatòria", ha afegit. Armengol també ha apuntat que "se cercaran col·laboradors externs al Govern per agilitzar" la tramitació, que les ajudes per cobrir els 3.000 euros de quota d'autònoms seran un dels primers objectius i que se'n llevarà el topall de 200.000 euros.

Per la seva part, Castells ha recordat que el repartiment d'aquests recursos "serà crucial". "Ens jugam l'èxit i que les ajudes serveixin per millorar la situació de les empreses", ha indicat, a més d'alertar que l'eliminació del topall té "el risc que poques empreses absorbeixin gran part dels recursos". "Cal estudiar mesures per garantir que bona part d'aquests doblers arriba a les pime, perquè la majoria del teixit empresarial de les Balears són petites i mitjanes empreses", ha afegit.

MÉS demana que no es tinguin en compte els deutes amb la Seguretat Social

D'altra banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha demanat que el repartiment de les ajudes no es faci segons els procediments de la llei espanyola de subvencions. "Les empreses han d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social i això comporta moltes dificultats amb la realitat que tenen les Balears avui dia", ha comentat Ensenyat als passadissos del Parlament. "Hi pot haver moltes empreses que no estiguin al corrent de les seves obligacions i demanam que això no es tingui en compte", ha afegit.

stats