Societat 12/03/2021

El govern espanyol destina 2.000 milions d'ajudes directes a empreses de les Balears i les Canàries

El Consell de Ministres dona llum verda al paquet d'11.000 milions d'euros

ARA Balears
1 min
Botigues tancades per la pandèmia.

PalmaLes Balears i les Canàries rebran 2.000 milions del paquet d'ajudes directes del govern espanyol destinat a empreses afectades per la pandèmia. Segons Efe, la vicepresidenta d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat en una roda de premsa que la mesura s'ha aprovat aquest divendres en el Consell de Ministres, recull Efe.

El govern espanyol considera que les Balears i les Canàries són de les comunitats autònomes més afectades pel coronavirus per la seva dependència del turisme. Per aquesta raó se'ls ha donat "un tractament especial", ha recalcat Calviño.

Cal recordar que el decret aprovat aquest divendres inclou un paquet d'11.000 milions d'euros per a empreses i autònoms, uns diners que serviran per evitar que empreses viables acabin en fallida. Les ajudes a fons perdut són el gruix de pla: en total, 7.000 milions d'euros que gestionaran les comunitats autònomes. Els criteris per atorgar les ajudes, però, seran comuns a tot l'Estat.

El decret detalla les condicions per accedir a les ajudes directes: podran sol·licitar-les les empreses o autònoms dels sectors afectats per la pandèmia que acreditin haver facturat el 2020 almenys un 30% menys que l'any anterior i només es podran dedicar a pagar despeses fixes com el lloguer. Pel que fa a les quantitats, els autònoms que tributen per estimació objectiva d'IRPF podran demanar fins a 3.000 euros.

stats