Economia 31/03/2021

Els autònoms de les Balears seran els primers a cobrar les ajudes estatals i rebran 3.000 euros

El Govern també donarà prioritat a les empreses de menys de 10 treballadors

2 min
El turisme i el comerç seran dos dels sectors més perjudicats per la crisi del coronavirus

PalmaEls prop de 12.000 autònoms de les Balears que declaren per mòduls seran els primers en cobrar les ajudes del fons estatal de 855 milions d'euros que s'injectaran a les empreses de l'Arxipèlag. En concret, cada un rebrà 3.000 euros, que és l'import màxim. “Aquesta serà l’ajuda més ràpida, ja que és la que menys tramitació necessita”, ha assegurat la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimecres després de la tercera reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte per la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social.

La presidenta ha assegurat també que totes les empreses que sol·licitin les ajudes, i que complexin amb els requisits, rebran els diners del fons previst. L'Executiu ha dit que donarà prioritat a les empreses de menys de 10 treballadors. A més, ha especificat que totes les pimes creades a partir del gener del 2019 també podran accedir a aquesta convocatòria.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha recalcat que “és fonamental aprofitar tots els recursos econòmics disponibles per oferir als treballadors d'aquesta terra noves oportunitats per construir-se un futur” i que només es pot fer impulsant als sectors econòmics que “permetin consolidar un teixit productiu, diversificat i preparat per competir en qualitat i valor afegit dels seus productes i serveis”, ha dit. “Som la comunitat que més ha sofert les conseqüències econòmiques de la pandèmia a causa de l'estructura del nostre model econòmic. Sens dubte la urgència a curt termini és recuperar l'activitat econòmica i laboral, però a mitjà i llarg termini hem d'apostar per la diversificació”, ha afegit Yllanes.

Finalment, Armengol ha fet una crida als grups parlamentaris per tal que no presentin al·legacions que puguin fer variar el repartiment del fons a les comunitats autònomes.

stats