Economia 17/01/2023

Acaba la crisi entre CCOO i el Govern pel conveni d'hostaleria

El sindicat, la Federació Hotelera de Mallorca i l'Executiu continuaran les negociacions la setmana que ve

2 min
Reunió entre CCOO, el Govern i la FEHM.

PalmaLa crisi entre CCOO i el Govern per la negociació del nou conveni d'hostaleria ha acabat dos dies després que el sindicat denunciàs que el preacord entre l'Executiu, UGT i la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) s'havia fet de manera "clandestina i precipitada", sense haver comptat amb ell i amb només una part del sector. "Vàrem demanar que es convocàs la mesa de negociació, l'espai que està establert legalment", ha explicat la secretària general de la Federació de Serveis de CCOO Balears, qui ha assenyalat que "la crisi s'ha acabat" amb aquesta passa. "Ens hem trobat amb el conseller [Iago Negueruela] i ens ha demanat perdó, també públicament", ha afegit, i ha assegurat que una vegada acabi Fitur es convocarà la mesa, "com s'hauria d'haver fet des del començament".

La trobada d'aquest dilluns s'ha fet a la seu de la FEHM i, a més de la presidenta de la federació, Maria Frontera, hi han assistit el secretari general de CCOO a les Balears, José Luis García; Silvia Montejano; i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, iago Negueruela, entre altres. En acabar, totes les parts han quedat a continuar negociant la setmana que ve, amb totes les parts implicades a la mesa de negociació.

"Volem una negociació real sobre la qualitat de la feina i les múltiples problemàtiques del sector", va expressar el sindicat la matinada de dissabte en un comunicat, on assegurava que el preacord vulnerava la legalitat en matèria de negociació col·lectiva i que "limitar-se a la qüestió salarial no és l'única cosa que el sector necessita". Cal recordar que el preacord entre Govern, UGT i FEHM se centreva en un augment dels salaris del 8,3% en dos anys, un 5% en 2023 i un 3,3% en 2024.

Després del Consell de Govern d'aquest dilluns, Iago Negueruela ha explicat que ja s'havia reunit amb CCOO i ha reconegut que la negociació del conveni no s'havia duit a terme amb "les formes adequades". "És un conveni prou important en el fons, és un bon acord, i ara toca treballar entre totes les parts", ha afegit.

stats