Economia
Política 16/01/2023

El Govern vol mantenir el preacord del conveni d'hostaleria tot i el malestar de CCOO

Negueruela ha mantingut reunions al llarg d'aquest matí amb els agents socials i assegura que s'ha disculpat amb Comissions Obreres per no estar present a la reunió amb la patronal i UGT

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaLa voluntat del Govern és mantenir les línies generals del preacord del nou conveni d'hostaleria tot i el malestar de Comissions Obreres (CCOO), un dels dos sindicats majoritaris, per no ser presents a la reunió entre UGT, la patronal i l'Executiu. Així ho ha explicat aquest dilluns el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

Negueruela ha mantingut al llarg d'aquest matí reunions amb els agents socials per normalitzar les relacions, i ha assegurat que s'ha disculpat amb CCOO per "reconduir la situació". "No han estat les formes adequades", ha expressat. "És un conveni prou important en el fons, és un bon acord, i ara toca treballar entre totes les parts", ha afegit.

El preacord al qual han arribat UGT i la patronal, amb la mediació de la Conselleria de Negueruela, preveu un augment d'un 5% dels sous al llarg del 2023, i un 3,3% l'any vinent per als prop de 160.000 treballadors del sector. La següent passa serà transformar el preacord en un acord entre totes les parts perquè tingui validesa jurídica, però falta veure quina serà la posició de CCOO.

Segons ha explicat Última Hora, a hores d'ara el sindicat considera "il·legal" el preacord pel fet que el Govern s'ha "extralimitat" per ser present en la negociació quan el seu paper seria el de mediador. "El Govern no negocia, sinó que cercar apropar posicions, solucionar o evitar conflictes", ha insistit Negueruela.

Fitur

D'altra banda, entre el dimecres i el divendres es farà a Madrid la Fira Internacional de Turisme (Fitur), una de les més importants del món d'aquest sector. "Hi acudim amb l'objectiu de consolidar el mercat nacional", ha assegurat el conseller. Hi assistiran tant el mateix Negueruela com la presidenta del Govern, Francina Armengol, a més de la directora general de Turisme, Isabel Vidal.

stats