Economia 14/01/2023

CCOO carrega contra el preacord del nou conveni d'hostaleria i diu que s'ha fet de manera "clandestina i precipitada"

El sindicat lamenta que només s'hagi comptat amb "una part del sector" i exigeix formar part de la negociació

ARA Balears
2 min
Una treballadora a una hotel de Palma

PalmaCCOO ha denunciat aquest dissabte l'acord al qual han arribat el Govern, les federacions hoteleres de les diferents illes i UGT per aprovar el conveni col·lectiu d'hostaleria de les Balears. Segons manifesta el sindicat, el preacord s'ha fet de manera "clandestina i precipitada". En aquest sentit, CCOO lamenta que només s'hagi comptat amb "una part del sector" i exigeix formar part de la negociació.

"Davant l'anunci d'un suposat preacord entre el Govern, la Federació d'Hotelers i UGT, sense haver convocat la resta de les parts legitimades, des de CCOO es fa una denúncia formal del conveni d'hostaleria. Volem una negociació real sobre la qualitat de la feina i les múltiples problemàtiques del sector. Ens reservam totes les accions legals contra les parts signants del preacord, incloent-hi el Govern, per tutela del dret constitucional de negociació col·lectiva", ha expressat el sindicat en un comunicat.

D'aquesta manera, des de CCOO insisteixen que el preacord aconseguit vulnera la legalitat en matèria de negociació col·lectiva. "Sembla limitar-se a la qüestió salarial que, malgrat ser evidentment estratègica –i més ara–, no és l'única cosa que el sector necessita, a banda de ser insuficient", recalquen.

Des del sindicat apunten que és "lamentable que el Govern instrumentalitzi la negociació col·lectiva amb finalitats electorals, en comptes de servir d'impulsor de les mesures que necessita el sector amb el consens de tots els agents". Per tot això, CCOO reclama que s'abordi l'acord en un procés de negociació "amb llum i taquígrafs, no de manera excloent".

Cal recordar que els salaris dels treballadors del sector hostaler de les Balears augmentarà un 5% enguany i un 3,3% l'any que ve. Aquest divendres, les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera varen arribar a un preacord amb UGT per prorrogar dos anys més el conveni col·lectiu.

stats