Economia 13/01/2023

Els sous dels treballadors del sector hostaler illenc augmentaran un 5% enguany

Un de cada quatre assalariats de l'Arxipèlag es veurà beneficiat per aquest nou conveni

ARA Balears
1 min
Un treballador de l'Hotel Riu Concòrdia prepara el berenar un dia de l'estiu de 2021.

PalmaEls salaris dels treballadors del sector hostaler de les Illes Balears augmentarà un 5% enguany i un 3,3% l'any que ve. Aquest divendres, les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera han arribat a un preacord amb UGT per prorrogar dos anys més el conveni col·lectiu i s'han aprovat aquests increments salarials per als treballadors del sector.

Aquesta mesura beneficiarà més de 150.000 treballadors d'arreu de l'Arxipèlag. Segons aquestes dades, un de cada quatre assalariats a les Balears es dedica a activitats econòmiques relacionades amb l'hostaleria i, per tant, veurà com el seu salari s'incrementa en els pròxims dos anys.

El Govern de les Illes Balears ha informat d'aquest acord i ha detallat que, a més dels augments esmentats, està previst en l'acord que se'n faci una revisió anual lligada a l'evolució de l'Índex de Preus de Consum (IPC) que podria provocar un increment de fins a l'1% en els sous d'aquests treballadors. L'Executiu illenc ha destacat la importància que aquest acord englobi les federacions dels treballadors de totes les Illes, ja que permetrà una "millor implementació" a tot l'Arxipèlag.

Així mateix, el Govern balear, la patronal i el sindicat han acordat finalitzar els treballs sobre la metodologia d'anàlisi de les càrregues de treball i està previst que enguany es creï una comissió entre els agents econòmics i socials per a aspectes de formació vinculada a l'activitat turística.

stats