Cultura 15/06/2021

Cinema, música i talent local: la programació d'estiu del teatre Principal de Maó

S'hi farà la gala inaugural de la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca

2 min
Imatge promocional de la peca teatral 'Alhayat', de Laia i Aura Foguet

PalmaLa programació estival del teatre Principal de Maó enguany inclou noves aliances amb diferents festivals, concerts i estrenes de teatre que es fan a l'illa. "Després d’un any tan difícil, ens hem proposat rebre l’estiu 2021 amb una programació que ens faci recuperar l’ànim i també les ganes de viure la cultura en comunitat", apunta la gerent de l'espai, Àngela Vallés.

Seguint la línia d'apostar pel talent local, el Principal ha programat el músic Marco Mezquida, que presentarà el seu darrer disc Talismán. També passaran per l'escenari les germanes Laia i Aura Foguet, que estrenen el seu debut teatral Alhayat o la suma dels dies. El director de l’Agrupació Musical Ciutadella, Joan Mesquida, presentarà el seu darrer muntatge, Flor de sal.

Les figures internacionals també hi seran presents. A la gala de dansa organitzada per la Fundació Rubió i Manangelment hi participaran companyies com el RoyalBallet de Flandes o el Ballet Nacional de Portugal. No obstant això, encara queda una part important de la programació per desvetlar. Es farà aquest dimecres, dia 16 de juny, durant la presentació de l’Splendid Festival.

Noves aliances

Per primera vegada, el teatre serà l’escenari de la gala inaugural de la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca. Serà un acte d’estora vermella que conduirà José Corbacho i que comptarà amb la presència d’Agustín Almodóvar, que presentarà el curtmetratge La voz humana, dirigit pel seu germà Pedro Almodóvar i protagonitzat per Tilda Swinton.

També acollirà el concert-presentació del festival de música indie de referència a l’illa, el CRANC Festival. Una cita que permetrà que s'acosti al teatre un públic que no està avesat a ser-hi. Jota i Florent, de Los Planetas, inauguraran l'edició del CRANC.

Com ja és habitual, també serà la seu del concert inaugural del XLVIII Festival de Música de Maó. Enguany, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca interpretarà la seva darrera producció, Crida!.

A més, el Principal s’alia també amb l’Instituto Nauta i l’Academia de las Ciencias y las Artes Militares. En aquesta direcció, es farà un concert especial i diferent, encara que no s'ha concretat.

PROGRAMACIÓ
  • Teatre | Alhayat o la suma dels dies Divendres 2/07 · 21.00 hores La peça teatral està inspirada en l’experiència viscuda per una part de l’equip artístic fent de voluntàries a un camp de refugiats de Grècia, durant l’estiu del 2016. La peça parla de tot allò que passa mentre no es fa res: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions. La por. La impotència i la incertesa. Però, sobretot, parla d’amistat i de persones que cerquen la forma de fugir d’un lloc que només existeix per als qui l’habiten. L’obra ha rebut recentment el Premi Novaveu (XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques).
  • Música | XVLIII Festival de Música de Maó: Crida! Dissabte 10/08 · 21.00 hores L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca obre el Festival de Música d’Estiu amb el concert Crida! El sentiment com a font d’inspiració. Aquesta bé podria ser la definició del programa del concert: música que busca emocionar i que transmet una expressió no sotmesa a esquemes preestablerts.
  • Cinema | Festival Internacional de Cine de Menorca Dimarts 13/07 · 20.30 hores El Festival Internacional de Cine de Menorca presenta la seva sisena edició al Teatre Principal de Maó. La gala inaugural, conduïda pel mestre de cerimònies José Corbacho, presentarà els curtmetratges La voz humana, de Pedro Almodóvar, a càrrec d’Agustín Almodóvar, i Incendios, a càrrec del seu autor, Álex García.
  • Música | 1781 Tribute, un concierto revolucionario Dijous 22/07 · 21.00 hores Concert organitzat per l’Instituto Nauta i l’Academia de las Ciencias y las Artes Militares per celebrar els 240 anys d’amistat i cooperació entre Espanya i els Estats Units. Una proposta musical -interpretada per la pianista María Dolores Gaitán- rica i atractiva, que mostra la importància del patrimoni musical militar i la seva desconeguda influència en l’evolució de la música. Al mateix temps, tindrà lloc l’estrena mundial de l’obra 1781 Tribute, composta pel tinent coronel Fernando Lizana en homenatge a les nostres terres i a aquest simbòlic projecte.
  • Música | Marco Mezquida presenta Talismán Dijous 29/07 · 21.00 hores El pianista i compositor Marco Mezquida presenta, per primera vegada a Menorca, el seu darrer treball discogràfic, Talismán. Onze temes que donen vida a l’obra més entregada i personal de totes les que porten la seva signatura. El disc, com el seu nom indica, és una mena d’amulet on convergeixen èpoques, estils i sons diversos, que el converteixen en un fetitxe i en un providencial revulsiu de la música ibèrica.
  • Dansa | 78i... Gala d’Estrelles de la Dansa Dimecres 4 i dijous 5/08 · 21.00 hores Un esdeveniment que reunirà grans estrelles internacionals, procedents de prestigioses companyies, com el Royal Ballet de Flanders o el Ballet Nacional de Portugal. Ballarins de renom internacional, com Filipa de Castro, Carlos Pinillos, Lucía Campillo, Jesús Carmona, Allan Falieri, Misako Kato, Héctor Ferrer o Joaquín de Luz, donaran forma a una espectacular gala que convertirà Menorca en el centre mundial de la dansa.
  • Música | CRANC Illa de Menorca Festival 2021: 'Los Planetas, concierto esencial' Dijous 12/08 · 21.00 hores Quan parlam de Los Planetas, no té sentit continuar indagant: la seva quinta essència és la substància invisible que resulta de la precisa combinació de J i Florent, el costat permanent i invariable del grup granadí, que ara es presenta en directe, en un format concentrat. Amb l’única companyia, sobre l’escenari, del pianista David Montañés, èpicament delicat, J i Florent oficien una meravellosa recreació del millor cançoner del pop en espanyol, d’almenys els darrers trenta anys, en una inèdita i escruixidora conjunció planetària.
stats