Cultura 29/08/2019

L'APCIB inicia una recollida de firmes perquè Can Ribes sigui un centre de circ

L'Associació de Professionals del Circ demana a Cort que "faci viable" el projecte i remarca que té el suport del barri

E. Navarro
2 min
Can Ribes

PalmaL'Associació de Professsionals del Circ de les Illes Balears (APCIB) ha començat una recollida de firmes per demanar a l'Ajuntament de Palma la reactivació del projecte de Can Ribes com a centre de circ i, de moment, n'ha aconseguit un miler. El projecte està paralitzat d'ençà que Podem, el desembre passat, demanà la qualificació de Can Ribes com a Bé d'Interès Cultural (BIC), petició que va ser desestimada per la Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell, que va proposar declarar-la Bé Catalogat (BC). El projecte, dissenyat per l'arquitecte municipal Pere Soler, estava a punt de licitar-se i disposava d'un pressupost de 950.000 euros de la partida de capitalitat.

Es té previst que a mitjan setembre es reuneixi la Comissió política de Patrimoni del Consell per decidir si finalment l'edifici és catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC), cosa que el faria incompatible amb el projecte de circ. "Nosaltres no estam en contra de la catalogació, sinó que aquesta catalogació sigui incompatible amb l'ús d'espai de circ", defensen des de l'APCIB. En aquest sentit, expliquen que aquesta recollida de firmes es fa per posar "una mica més de pressió" perquè Cort "faci viable" el projecte. En la mateixa línia argumentava el regidor de Cultura, Antoni Noguera, en una entrevista a l'ARA Balears: "Nosaltres estam d’acord que l’edifici es catalogui, però que sigui l’Ajuntament qui ho faci i que aquesta catalogació es pugui adaptar al projecte de centre de circ", afirmava.

L'associació assegura que el projecte té un gran component social i que rep el suport del veïnat de la Soledat, Serveis Socials i entitat socials com el GREC i Càritas. "Si no haguéssim tingut el suport del veïnat, no hauríem plantejat el projecte", afirmen, tot afegint que "tot el que es farà serà consensuat amb el barri". A més, han demanat cartes de suport a altres associacions de circ com les de Catalunya, València i Galícia, que duen a terme projectes similars.

stats