Cultura 21/06/2021

Agustí Villaronga: "Els premis fan que la pel·lícula 'El ventre del mar' tingui més futur"

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut part de l'equip responsable de la darrera cinta del director

2 min
El director de cinema Agustí Villaronga.

PalmaEl ventre del mar, la darrera pel·lícula del director de cinema Agustí Villaronga, rodada a Mallorca, va triomfar en el Festival de Màlaga: es va endur sis premis, entre els quals la Bisnaga d'Or a millor pel·lícula i la Bisnaga de Plata a millor direcció. Aquest dilluns, part de l'equip de la cinta ha rebut el reconeixement del Consell per aquest èxit. Villaronga, durant el seu parlament, ha confessat que els premis allarguen la vida d'una pel·lícula: "Permeten que tingui més futur i que no sapiguem fins on arribarà", ha assegurat. No s'ha oblidat, tampoc, d'agrair el suport de les institucions en l'impuls d'aquest rodatge: "Sense aquest suport, com el del Consell, no hauríem pogut fer mai El ventre del mar".

Hi havia, també, el responsable de la productora La Perifèrica Produccions, Cesc Mulet, i el director de fotografia, Blai Tomàs (també premiat), a més d'altres membres de la productora mallorquina, que han compartit amb els assistents dos dels cinc guardons aconseguits al reconegut festival malagueny.

Durant l'acte s'ha recordat que durant el mes d'agost de 2020, la seu de la institució insular va obrir les portes per poder rodar algunes de les escenes del llargmetratge del director mallorquí, i també Es Sindicat de Felanitx. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha manifestat l'orgull i la il·lusió que els fa "haver participat en aquesta pel·lícula en què Mallorca té una presència importantíssima, no només en el rodatge i escenaris, sinó també en la producció i en molta de gent de l'equip". Una cinta que "torna a situar Mallorca al mapa del cinema internacional, tant com a plató cinematogràfic com a terra de talent".

Part de l'equip del rodatge d''El ventre del mar' al Consell de Mallorca.

A la recepció també hi era la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra; la consellera de Presidència, Teresa Suárez; i el director de la Mallorca Film Comission, Pedro Barbardillo.

El ventre del mar es projectarà el pròxim dia 26 de juliol durant l'obertura del Mallorca Atlàntida Film Festival, esdeveniment del qual el Consell és patrocinador.

stats