Cultura 06/05/2021

La nova pel·lícula d'Agustí Villaronga inaugurarà l'Atlàntida Mallorca Film Fest

'El ventre del mar' també participarà al Festival de Màlaga

2 min
Fotograma d''El ventre del mar'

BarcelonaEl ventre del mar, la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga, inaugurarà l'Atlàntida Mallorca Film Fest, l'edició presencial a Palma del festival online Atlàntida Film Fest. El nou treball del director de Pa negre està inspirat en un capítol de la novel·la Oceà d'Alessandro Baricco sobre el naufragi real d'una fragata francesa a la costa del Senegal el 1816 i que va retratar Théodore Géricault en la famosa pintura El rai de la Medusa. Escrita i dirigida per Villaronga i protagonitzada per Roger Casamajor, Oscar Kapoya i Mumi Diallo, la pel·lícula connecta la tragèdia històrica amb l'actual crisi humanitària dels naufragis de refugiats a les costes europees.

L'Atlàntida Mallorca Film Fest arrencarà el 26 de juliol a Palma i tindrà lloc presencialment fins a l'1 d'agost i de manera virtual fins al 26 d'agost. La programació musical del festival inclou també actuacions de María Rodés, Dani, Cabiria, Rodrigo Cuevas, Betacam, Mafalda, Chico Blanco, Morad, Rigoberta Bandini i Daniel Sabater. Segons el director del festival, Jaume Ripoll, la pròxima edició de l'Atlàntida serà "la més ambiciosa a nivell de programació, convidats i jornades professionals". A més, el festival acollirà la trobada EuroVOD de les principals plataformes europees de Video On Demand i la quarta edició del concurs de projectes cinematogràfics Mallorca Talents Lab.

El ventre del mar també formarà part de la programació del Festival de Màlaga, que se celebrarà del 3 al 13 de juliol. Altres pel·lícules ja confirmades del cartell són La casa del caracol, de Macarena Astorga; Destello bravío, d'Ainhoa Rodríguez; Las mejores familias, de Javier Fuentes León, i Amalgama, de Carlos Cuarón. També a principis de juny, la pel·lícula d'Agustí Villaronga es projectarà en la nova secció Harbour del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam. Però la cinta ja ha guanyat el seu primer premi: la setmana passada es va endur el de la crítica del Festival Internacional de Cinema de Moscou.

stats