Cultura 13/06/2021

Agustí Villaronga arrasa en el Festival de Màlaga amb sis premis

‘El ventre del mar’ s’endú sis premis en una gran collita catalana

1 min
Agustí Villarona rebent un dels premis per 'El ventre del mar' aquest dissabte al Teatro Cervantes

BarcelonaEl cinema català ha tornat a triomfar al Festival de Màlaga. La darrera pel·lícula del mallorquí Agustí Villaronga, El ventre del mar, ha guanyat la Bisnaga d'Or a millor pel·lícula i la Bisnaga de plata a millor direcció. En total, ha acaparat sis premis: també al de millor actor per a Roger Casamajor, millor guió (Agustí Villaronga i Alessandro Baricco), millor música i millor fotografia.

La pel·lícula, que s'inspira en un llibre d'Alessandro Baricco, Oceano mare -que alhora es basa en fets reals-, relata el naufragi de 147 homes que queden atrapats en una barca a la deriva. Només nou varen sobreviure, entre els quals el metge interpreta Roger Casamajor i el miner encarnat per Oscar Kapoya.

Entre les altres pel·lícules destacades del palmarès hi ha Destello bravío d'Ainhoa Rodríguez, amb el Premi Especial del Jurat i el premi a millor muntatge. També fa doblet Karnawal, de Juan Pablo Félix, que ha rebut la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula iberoamericana i el premi a millor actor de repartiment per a Alfredo Castro.Tant El ventre del mar com Destello bravío seran distribuïdes per Filmin.

La millor actriu és Tamara Casellas per Ama. I la millor actriu de repartiment, María Romanillos per Las consecuencias de Claudia Pinto, que també ha rebut el premi de la crítica.

Així mateix ha aconseguit premi una altra producció catalana, Chavalas, de la debutant Carol Rodríguez Colás, que aquest dissabte ha rebut el premi del jurat popular i ahir es va endur els premis Opera Prima i Movistar+.

stats