Política Cort 09/08/2023

Cort modificarà el projecte de la plaça d'Espanya, però no diu com ni per què

La portaveu municipal, Belén Soto, ha comparegut aquest dimecres d'urgència per no aclarir ni quant de temps s'allargarà el projecte ni quant s'encarirà

2 min
Les obres de la plaça d'Espanya han començat aquest dijous.

PalmaEl nou equip de govern del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma modificarà l'enèsim projecte de l'anterior mandat: les obres de la plaça d'Espanya. Ara, com i per què és encara una incògnita. La portaveu municipal, Belén Soto, ha comparegut aquest dimecres davant els mitjans després d'una Junta de Govern extraordinària per dir simplement que l'anterior equip de govern ha fet una "mala planificació" del projecte i per advertir que, a causa d'això, hauran d'allargar i encarir les obres.

Davant les preguntes dels mitjans sobre el temps i el pressupost final, Soto no ha estat capaç de concretar ni una cosa ni l'altra, simplement ha avançat que convocaran una segona roda de premsa per oferir-ne més detalls més endavant. Ara bé, la portaveu ja ha anunciat que el més probable és que el mercadet de Nadal de la plaça d'Espanya no es pugui fer a causa d'això, tot i que ja estava previst. La realitat és que el projecte de l'anterior govern ja preveia que les obres s'estenguessin fins a aquest mes de desembre, de manera que era un fet previst.

També a preguntes dels mitjans, Soto ha pogut admetre que la murada és un dels imprevistos amb què s'han trobat, però que també "n'hi ha d'altres", dels quals només ha pogut especificar "una canonada d'amiant". Així, segons les primeres previsions, s'espera que les obres es puguin allargar entre quatre i cinc mesos més. Una altra de les qüestions que tampoc ha especificat és què passarà amb el carril bici que passava per la plaça d'Espanya, atès que encara "s'està estudiant".

Una nota de premsa puntualitza les incògnites

Ara bé, en una nota de premsa posterior, l'Ajuntament ha puntualitzat que estimen que l'increment de preu sigui d'uns 275.000 euros, si bé la quantitat encara pot variar. Pel que fa al termini d'execució, assenyalen que les obres tenien prevista una durada d'uns 12 mesos i que, per tant, acabassin al voltant del març de l'any que ve. Ara, però, diuen que amb aquestes modificacions hauran finalitzat al llarg de l'agost del 2024.

stats