MÉS: "Som la força que esbucarà la Feixina"

La formació mallorquina du a terme una assemblea en la qual treu pit amb l'arribada de nous batles a les institucions, com Guillem Balboa a Alaró i Toni Noguera a Palma

La portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha remarcat aquest dijous a l'assemblea que ha duit a terme el partit a Palma que s'aconseguirà tombar el monument de la Feixina. “MÉS som els del Trenc, els del rescat del túnel, els de l'impost del turisme sostenible, els del català, els de les polítiques socials i som la força que esbucarà la Feixina”, ha subratllat davant la resta de membres de partit.

Cal recordar que la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca té a les seves mans aquesta decisió. De moment, s'havia de realitzar aquest dimarts passat, però ja es va decidir endarrerir. Els partits del Consell, a més, tampoc no s'han banyat de moment i queda per veure si s'elevarà al ple la proposta de protegir el monument com a Bé catalogat.

MÉS per Mallorca ha volgut fer una exhibició de força ara que s'arriba al “solstici electoral”, com ha expressat el també portaveu David Abril, i que es comencen a produir els relleus de batlies, en què la formació tindrà més representants institucionals. És el cas, per exemple, d'Alaró, amb Guillem Balboa com a nou edil, i Palma, on Toni Noguera substituirà el socialista José Hila. Molts ànims i optimisme entre els assistents, que han aplaudit efusivament l'arribada de Noguera i, sobretot, Balboa.

Relleu a les batlies

Abril ha assegurat que “Noguera i Balboa representen simbòlicament el que representa MÉS per Mallorca: uns valors, una política que és el que volem aportar a la societat”. Per part seva, Balboa ha recordat als companys de partit que “les nostres inquietuds i manera de fer genera canvis”. Ha apuntat, de fet, els canvis que s'han duit a terme a Alaró, com la possibilitat que les dones puguin ser cossieres.

Noguera ha destacat de Balboa que és “ un referent i un símbol” i ha demanat la necessitat de tenir “ambició per guanyar eleccions, que és la manera de canviar el país”. De Palma, ha subratllat les “tensions, amenaces, querelles” que genera MÉS en referència a l'aturada del projecte de les Fontanelles, el projecte del Molinar i el casino de Palma, i que han “certificat que escrivim històries bones per a la ciutat”.

El proper batle també ha dit que aquests dos anys de legislatura hi ha “tres reptes principals”. El primer, l'accés a l'habitatge i les dinàmiques turístiques. Ha recordat que hi ha 45.000 places d'establiments turístics, 25.000 de lloguer turístic i més creuers. “Un dia a Palma que plogui podem tenir 100.000 turistes al carrer, un de cada quatre habitants”. Noguera vol que Palma sigui un “èxit” i no que “mori d'èxit”. Per això, ha advocat per la suspensió de llicències de lloguer turístic al centre, Santa Catalina, Nou Llevant i la primera corona de l'eixample.

El nou pla general és un altre dels reptes més importants que Noguera es marca a la batlia. Ha destacat el bosc urbà que es crearà al canòdrom, la pacificació del passeig Marítim, la creació del districte cultural, la mobilitat sostenible i l'ordenança de l'espai públic. “A partir de dia 30 de juny tothom ha d'interioritzar que estam en campanya electoral. Ens oblidam dels problemes que puguem tenir i ens posam les piles per ser la primera força d'esquerres d'aquest país”.

Abril i Busquets han fet balanç dels dos anys de feina des de les eleccions passades. El portaveu ha recordat que són la formació que va aconseguir “ treure la blavor” de les institucions i també ha remarcat que s'ha de tenir la mirada posada en el 2019 per “guanyar les eleccions”.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF